Gesloten kinderdagverblijf in Keerbergen kreeg drie formele klachten sinds 2015

Kinderdagverblijf Mippie en Moppie 2 in Keerbergen heeft sinds 2015 drie formele klachten ontvangen. Dat meldt het Agentschap Opgroeien woensdag. Het kinderdagverblijf werd maandag met onmiddellijke ingang gesloten, omdat een kindje erin zijn slaapzak met ducttape vastgebonden zou zijn aan zijn bedje.

Bron: BELGA

De klachten hadden voornamelijk betrekking op het pedagogisch handelen, voedingskwesties en inbreuken op de begeleider-kind ratio. In 2015, 2017 en 2022 zijn er in totaal drie inspecties geweest. In 2022 werd een handhavingstraject opgestart, met de bedoeling de vastgestelde tekortkomingen te verbeteren. 

Op 10 november kreeg het Agentschap een foto waarop het kindje te zien was, met ducttape vastgebonden aan zijn bedje. Daarop werd beslist het kinderdagverblijf meteen te sluiten, en dat voor alvast twee maanden. 

In totaal zijn er zes vestigingen van Mippie en Moppie, allen gelegen in Keerbergen en Zemst in Vlaams-Brabant. Mippie en Moppie 1 kreeg sinds 2015 negen klachten: drie daarvan werden op korte termijn in mei 2015 ontvangen, de andere zes kwamen er sinds 2016. Ook hier gingen de klachten onder meer over inbreuken op de begeleider-kind ratio, over verzorging en pedagogisch handelen. 

Mippie en Moppie 3 werd enige tijd geleden zelf stopgezet door de uitbaters. Met de sluiting van Mippie en Moppie 2 meegeteld, zijn er dus nog vier vestigingen van Mippie en Moppie actief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer