Inbreker (42) dood teruggevonden nadat hij betrapt en achtervolgd wordt door werknemers transportbedrijf: zes mensen opgepakt

© Google Earth

Lochristi -

Een 42-jarige Russische inbreker is dinsdagavond overleden nadat hij op heterdaad werd betrapt bij een transportbedrijf in Beervelde bij Lochristi. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. Zes personen werden nadien gearresteerd.

Simon Dekaezemaker, Laura Moens

Omstreeks 23 uur dinsdagavond werd de 42-jarige Rus op heterdaad betrapt toen hij probeerde binnen te breken in een transportbedrijf in Haanhoutstraat in Beervelde. Wat daarna gebeurde is nog onduidelijk en wordt volop onderzocht door politie en het Oost-Vlaams parket.

Het bedrijf werd in het verleden al meermaals geteisterd door dieven die het vooral op mazout hadden gemunt. Camera’s werden daarom geïnstalleerd en zo werd de dief dinsdagavond ook betrapt. De bewegingscamera merkte hem ’s nachts op en zo werd een melding uitgestuurd.

Autopsie

Nadat de dief op heterdaad werd betrapt, sloeg hij op de vlucht en werd hij achtervolgd door enkele werknemers van het bedrijf. In een omliggend weiland werd later zijn levenloze lichaam gevonden. Hoe de man overleed is onduidelijk. De omstandigheden van het overlijden worden onderzocht.

“Rond 23 uur hoorde ik politiewagens en lawaai”, zegt Luc Imschoot (55), landbouwer en eigenaar van de weide waar het levenloze lichaam lag. ”De politie heeft gans mijn weide uitgekamd. Zelf ben ik gaan kijken of mijn paarden niet uitgebroken waren en of de draad was doorgeknipt. Meer niet.”

Na het incident werden zes personen gearresteerd. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen weten. “Vandaag (woensdag, red.) vindt een autopsie plaats die meer uitsluitsel moet brengen”, zegt het parket. “De onderzoeksrechter zal nu moeten beslissen wat met deze personen moet gebeuren.”

Onduidelijkheid

In de buurt van het transportbedrijf heerst veel onduidelijkheid over het voorval. Buurtbewoners reageren dan ook geschokt. Het parket onderzoekt verschillende pistes: van een gewelddadig overlijden tot de mogelijkheid dat de inbreker een hartaanval kreeg tijdens de vluchtpoging.

Meer duidelijkheid over het overleden van de inbreker verwacht het parket van Oost-Vlaanderen pas ten vroegste donderdag. “Voorlopig geven we dan ook geen verder commentaar”, klinkt het daar. Het transportbedrijf onthoudt zich voorlopig van commentaar en wenst niet te reageren.

©  Laura Moens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen