Lindsay De Vylder en Robbe Ghys trekken als leider tweede nacht in op Zesdaagse van Gent

Lindsay De Vylder en Robbe Ghys hebben bij ingaan van de tweede avond, woensdag om 22u35, de koppositie in het klassement ingenomen van de 81e Zesdaagse van Gent. Het Belgische koppel totaliseerde 112 punten.

Jens Jacobs
Bron: BELGA

In dezelfde ronde, met 102 punten, staat het Belgisch-Nederlands koppel Fabio Van Den Bossche met Yoeri Havik gepositioneerd. Op één ronde volgen twee koppels, zijnde Iljo Keisse/Jasper De Buyst (48 punten) en de Duitsers Roger Kluge/Theo Reinhardt. Jules Hesters staat met zijn Duitse ploegmakker Tim Torn Teutenberg op de 5e plaats maar zij staan met 73 punten dichtbij een bonusronde.

De eerste puntenkoers van de avond zette Jules Hesters helemaal naar zijn hand. De Gentenaar overklaste onder ander de Nederlander Philip Heijnen en Iljo Keisse. Lindsay De Vylder was dan weer oppermachtig in de tweede puntenkoers van de avond. Silvan Dillier werd tweede. De Zwitser begon dinsdag met de onfortuinlijke Stijn Steels aan deze zesdaagse en werkt na diens opgave door een zware van de individuele nummers alleen af.

De Nederlander Vincent Hoppezak werd derde. De ploegafvalling ging naar Lindsay De Vylder/Robbe Ghys voor Fabio Van Den Bossche met zijn Nederlandse compagnon de route Yoeri Havik. De Britten Ethan Hayter met Fred Wright legden beslag op de derde plaats. Lindsay De Vylder met Robbe Ghys wonnen de baanronde. Dit zelfs met een nieuw record, 8.406. Tuur Dens en de Nederlander Jan Willem van Schip bleven daar 0.058 seconden boven. Gianluca Pollefliet/Noah Vandenbranden werden derde.

Lindsay De Vylder en Robbe Ghys begonnen als leiders aan de eerste ploegkoers op de tweede avond. Die werd gewonnen door de Duitsers Roger Kluge/Theo Reinhardt net voor Iljo Keisse/Jasper De Buyst. Fabio Van Den Bossche/Yoeri Havik legden beslag op de derde plaats. De leiding in het klassement blijft echter in handen van Devylder/Ghys.

De stand van de 81e Zesdaagse van Gent na de tweede avond

1. Lindsay De Vylder (Bel)/Robbe Ghys (Bel) 112 punten

2. Fabio Van Den Bossche (Bel)/Yoeri Havik (Ned) 102

Op 1 ronde:

3. Iljo Keisse (Bel)/Jasper De Buyst (Bel) 48

4. Roger Kluge (Dui)/Theo Reinhardt (Dui) 29

Op 2 ronden:

5. Jules Hesters (Bel)/Tim Torn Teutenberg (Dui) 73

Op 3 ronden:

6. Vincent Hoppezak (Ned)/Philip Heynen (Ned) 79

7. Ethan Hayter (GBr)/Fred Wright (GBr) 49

Op 5 ronden:

8. Tuur Dens (Bel)/Jan Willem van Schip (Ned) 52

Op 7 ronden:

9. Gianluca Pollefliet (Bel)/Noah Vandenbranden (Bel) 31

Op 12 ronden:

10. Brent Van Mulders (Bel)/Matias Malmberg (Den) 19

11. Gerben Thijsen (Bel)/Julius Johansen (Den) 12

Op 13 ronden:

12. Stijn Steels (Bel)/Silvan Dillier (Zwi) 24

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer