President Voldymyr Zelensky blijft volhouden dat de raket die in Polen neerkwam niet Oekraïens is. Biden spreekt dat tegen.
Volledig scherm
President Voldymyr Zelensky blijft volhouden dat de raket die in Polen neerkwam niet Oekraïens is. Biden spreekt dat tegen. © Photo News/RV/Reuters

Zelensky houdt vol dat raket in Polen niet Oekraïens was, maar Biden spreekt dat tegen: “Dat is niet het bewijs”

De raket die dinsdag in Polen neerkwam en daarbij twee mensen doodde, was volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky niet uit zijn land afkomstig. “Ik twijfel er niet aan dat die raket niet van ons was”, zei hij tegen Oekraïense media. Zelensky wijst Rusland aan als schuldige, op basis van zijn militaire inlichtingen. De Amerikaanse president Joe Biden spreekt die visie tegen. “Dat is niet het bewijs”, zegt hij.

163 reacties

  • Leentje De Brauwer

    1 jaar geleden
    Laat ons het eens positief benaderen: misschien zijn Rusland en Amerika wel aan het onderhandelen en willen ze dat proces niet in het gedrang brengen?
  • leen hanssens

    1 jaar geleden
    Poetin is niet te vertrouwen, maar Zelensky zeker ook niet.
  • Rudi Raeps

    1 jaar geleden
    Tuurlijk is dit een Russische kruisraket en dus een (ongewilde?) aanval op een NAVO land. NAVO will niet mee in een WO gezogen worden en zet dus Rusland uit de wind. Oekrainse luchtafweer raketten hebben een systeem waardoor ze zichzelf vernietigen zodra ze doel (aanvallende raket) mist. Deze Russische raket is gewoon vertrokken vanuit Wit Rusland om Lviv te treffen en is net zoals vele oude rommel die Rusland intussen gebruikt totaal onbetrouwbaar. Przewodów ligt mooi in de lijn Brest - Lviv
  • phil smedts

    1 jaar geleden
    Zelensky wil het hele westen betrekken bij de oorlog, zelfs ten koste van een nieuwe wereldoorlog. In oorlogstijd moeten de woorden van de betrokken partijen altijd met een hele dikke korrel zout genomen worden, omdat iedereen zoveel mogelijk eigen propaganda verspreidt om zichzelf op te hemelen en de andere zwart te maken. Goed dat er nog mensen het hoofd koel houden zodat de kernraketten ons niet om de oren beginnen te vliegen.
  • Kris Willems

    1 jaar geleden
    Ik geef Zelenski het voordeel van de twijfel. 1 Biden was iets (te) snel om te zeggen dat het geen Russische raket was. Wat zijn, zijn bewijzen of bronnen? 2 Een luchtweerraket is niet zo krachtig om dergelijke kraters en vernielingen te maken. Deze raketten zijn gemaakt om vliegtuigen neer te halen. Biden heeft vooral de NATO uit de wind willen zetten om het Art 5 niet te moeten activeren. Niet alleen de Russen kunnen liegen, ook het Westen en US kunnen dat evenzeer als het hen goed uitkomt!