©  REUTERS

Onzeker of Canadese sterspeler Alphonso Davies erbij is tegen Rode Duivels: nieuw onderzoek moet meer duidelijkheid brengen

Het is onzeker of Canada in zijn openingsmatch tegen onze Rode Duivels op het WK een beroep zal kunnen doen op Alphonso Davies, de pijlsnelle linkerflankspeler van Bayern München en de absolute sterspeler van Canada. Hij zal er vandaag niet bij zijn in de oefenmatch tegen Japan en wordt “eind deze week” opnieuw onderzocht, aldus de Franse sportkrant L’Equipe. In samenspraak met Bayern München wordt dan beslist of hij überhaupt kan deelnemen aan het WK.

Michael Van Damme

Alphonso Davies heeft nog steeds last van de rechterdij en heeft zich nog niet kunnen aanmelden bij de Canadese nationale ploeg. De spierscheur is erger dan aanvankelijk gedacht en hij verblijft nog steeds in München. Bondscoach van Canada John Herdman bevestigde gisteren dat Davies er niet bij zal zijn tegen Japan, minder dan één week voor de match tegen de Rode Duivels, op woensdag 23 november.

Davies blesseerde zich op 5 november in de competitiematch tegen Hertha Berlijn (3-2) en het was al een tijdje duidelijk dat het een race tegen de tijd zou worden om hem tijdig klaar te krijgen voor de start van het WK.

De Franse sportkrant L’Equipe meldt nu dat Davies “eind deze week” opnieuw onderzocht zal worden. Daarna zal, in samenspraak met Bayern München, beslist worden of hij effectief zal kunnen deelnemen aan het WK. Achter de openingsmatch tegen de Rode Duivels staat sowieso een vraagteken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer