Wie is de vrouw op deze foto? Hasselaar op zoek naar onbekende fotografe, mogelijk uit Brasschaat

De Hasseltse fotograaf Carlo Valkenborgh is op zoek naar de identiteit van een fotografe, van wie hij in 2004 een filmrolletje op straat vond in Antwerpen. Uit enkele foto's, waaronder eentje van spelende kinderen in een park in Brasschaat, leidt de Hasselaar af dat het om een gezin uit de provincie Antwerpen gaat. Jaren later doet hij nu een oproep, zodat hij de mysterieuze foto's eindelijk kan teruggeven aan de maker ervan.

Ongeveer 18 jaar geleden, in 2004, was Carlo Valkenborgh aan het winkelen in de stad Antwerpen met zijn vrouw en kinderen. Terwijl zijn vrouw naar een etalage stond te kijken, zag hij plots een filmrolletje op straat liggen. "Ik heb het meteen opgeraapt, want ik ben zelf fotograaf en ik vond het jammer dat iemand zijn of haar foto's kwijt was",  vertelt de Hasselaar. 

Een paar weken later besloot de fotograaf om de foto's te ontwikkelen. "Het gaat om een vol rolletje met 36 foto's op", vertelt hij. "Er zitten familiefoto's tussen, beelden van Berlijn, een man op een hotelkamer,... De opvallendste foto is die van een vrouw met een handdoek op haar hoofd gedraaid, die zichzelf fotografeert in de spiegel (zie foto bovenaan, nvdr.). Vooral die foto heeft mij getriggerd en ik heb altijd willen weten wie die fotografe was."

Ik hoop dat ik de vrouw nu vind en dat ik haar de foto's kan teruggeven

Eén bewuste foto zorgt voor een mogelijk spoor. "Er zit een foto bij van kinderen die in de sneeuw spelen, en heel waarschijnlijk is die foto genomen in een park in Brasschaat." De fotograaf vermoedt dus dat de onbekende fotografe afkomstig is uit de provincie Antwerpen.

De vondst heeft de fotograaf nooit losgelaten. "Ik geef les in de kunstacademie in Hasselt, en ieder jaar opnieuw vertel ik dat verhaal aan mijn cursisten. Eentje is journaliste bij de krant De Morgen en zij heeft me gevraagd of ze het verhaal wereldkundig mocht maken in de krant. Ik hoop dat ik de vrouw nu vind en dat ik haar foto's kan teruggeven", klinkt het.

Om privacyredenen deelt de fotograaf enkel deze foto's en brengt hij de fotografe en het gezin niet herkenbaar in beeld. Wie denkt te weten van wie deze foto's zijn kan mailen naar carlo.valkenborgh@telenet.be.

Meest gelezen