Vader postte laatste bericht op Facebook voor hij zijn dochtertjes om het leven bracht: “Het spijt me”

De vader die zijn dochtertjes van 5 en 8 jaar om het leven bracht in het West-Vlaamse Waardamme (Oostkamp) kondigde het gezinsdrama zelf aan in een bericht op zijn Facebookpagina. “Het spijt mij”, postte hij samen met een foto van zijn kinderen. Nadien probeerde de man zichzelf vermoedelijk van het leven te beroven. Hij werd na een zoekactie opgepakt door de politie.

Vader C. (44) moest zijn twee dochters woensdagavond om 18 uur naar zijn ex-vrouw brengen. Zij woonde na de breuk met haar man sinds de zomer tijdelijk bij haar ouders, maar toen ze daar niet toekwamen sloeg de vrouw alarm. De papa had rond 18 uur ook zelf een verontrustend bericht gepost op zijn Facebookpagina waarin hij zijn ‘daad’ aankondigde. “Het spijt me”, schreef hij bij een foto van zijn kinderen.

De politie rukte massaal uit naar de woning in de Sijslostraat waar het koppel tot voor kort samen woonde. Politie en hulpdiensten stootten vrij snel op de meisjes. Hoe de kinderen om het leven kwamen, is niet duidelijk. Het parket voert een onderzoek.

(Lees verder onder de foto)

© Simon Mouton

Vader gearresteerd

Na de vondst van de twee lichamen bleek de papa verdwenen te zijn. Er werd door de politie een zoekactie opgezet in de buurt waarbij de brandweer de nodige verlichting leverde. Er werd vanuit gegaan dat de man zich na de feiten ook van het leven wilde beroven. Na een zoekactie kon de man alsnog gevonden worden. Hij werd meteen gearresteerd. De man wordt later verhoord over zijn motieven. Het onderzoek loopt volop. Het parket van West-Vlaanderen bevestigt de feiten.

Volgens bronnen dichtbij de familie was de scheiding tussen C. en zijn ex-vrouw een echte vechtscheiding. “Het zou niet meer goedkomen, zoveel is zeker”, klinkt het. “Maandagavond hadden ze nog samen rond de tafel gezeten om de scheiding te regelen en dat gesprek was niet goed verlopen. Niemand had gedacht dat het zo ging lopen natuurlijk. C. heeft zich willen wreken op zijn ex-vrouw en zijn schoonfamilie.” Volgens onze informatie was de relatie van C. met zijn schoonfamilie zeer getroebleerd.

(Lees verder onder de foto)

© Simon Mouton

De beide meisjes gingen naar dezelfde school in Ruddervoorde. Hulpverleners zijn daar aanwezig om iedereen op school zo goed mogelijk op te vangen. Ook de mama van de meisjes kreeg woensdagavond al bijstand van zorgteams.

(Lees verder onder de foto)

©  Simon Mouton

“Gemeenschap is hard getroffen”

“Dit was een van mijn zwaarste nachten ooit, niet alleen als burgemeester maar ook als gewone burger”, zegt burgemeester Jan De Keyser. “Ik sprak de moeder woensdagavond al en kon alleen maar totaal verbouwereerd aanwezig zijn. Er waren geen woorden om dit drama te beschrijven. Het gebeurt niet vaak dat ik zelf niet weet wat zeggen, maar dit was nu het geval. Over de omstandigheden kan ik niet uitweiden want de bevoegde diensten moeten hun werk doen. Onze gemeenschap is alvast heel hard getroffen door het tragische verlies van deze jonge kindjes. Vanochtend ging ik langs in de school waar de kinderen zaten. Ook daar is iedereen erg aangeslagen. Ik wil ook iedereen van de school, de brandweer, de politie en iedereen die betrokken is bedanken voor de inzet bij deze gebeurtenis.”

De beide meisjes gingen naar dezelfde school in Ruddervoorde. © Jelle Houwen

“Wij hebben het dramatische nieuws donderdagochtend vernomen en zijn totaal verrast”, zegt de personeelsverantwoordelijke van metaalbedrijf Sadef in Gits waar C. werkte. “C. is een trouwe werknemer en werkt hier al jarenlang. Hij deed zijn werk altijd plichtbewust. Wij weten niet wat er in hem is omgegaan maar kunnen omwille van privacyredenen niet uitweiden over zijn eventuele gezinsproblemen. Ons bedrijf telt 650 werknemers en velen kennen C. We bekijken nog hoe we dit kunnen bespreken met de collega’s en hoe we dit nieuws aanbrengen.”

Bij Sadef kregen ze woensdagavond ook de politie over de vloer. Toen was de politie nog op zoek naar C., maar daar konden ze hem niet aantreffen.

Wie vragen heeft rond zelfdoding, kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.(Marc Klifman, Jelle Houwen, Arne Franck en Annelies Baeten)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER