Radio2

Poging tot overval op krantenwinkel in Poperinge, minderjarige opgepakt

In Poperinge heeft een jongeman deze morgen geprobeerd om een krantenwinkel te overvallen. De politie kon na een klopjacht een minderjarige verdachte arresteren. Hij gedroeg zich daarvoor al verdacht in het centrum van de stad. De jonge overvaller maakte geen buit. 

Rond zes uur deze morgen zijn de uitbaters van krantenwinkel Books & Things in de Ieperstraat opgeschrikt door een gewapende overval. "De overvaller had iets zwarts bij in ijzer, wellicht een pistool", klinkt het bij de uitbaters. "We zijn erg onder de indruk. Op het moment van de overval waren ook klanten aanwezig."

Even ervoor hadden wandelaars in het centrum van Poperinge al opgemerkt dat een jongeman zich verdacht gedroeg. Hij had een fiets en zaklamp bij. Voor hij de krantenwinkel binnenging, zette hij een wit masker op. Na de overval organiseerde de politie een klopjacht. Agenten konden de verdachte relatief snel inrekenen. Hij had geen buit gemaakt.

"Geen gevaar voor de bevolking"

"Het gaat om een minderjarige die ondertussen is gearresteerd", klinkt het bij de Ieperse afdeling van het parket van West-Vlaanderen, die het voorlopig houdt op een poging tot overval. "We krijgen heel wat oproepen uit Poperinge in verband met een mogelijk gewapende overval. Onze diensten zijn volop bezig met tussenkomsten en onderzoek. Er is momenteel geen gevaar voor de lokale bevolking”, verzekert politiezone Arro Ieper.

De "klopjacht" zorgde voor onrust op de lokale sociale media. Mensen vreesden online voor de veiligheid van schoolkinderen, die rond dat tijdstip in de buurt moesten passeren.

Meest gelezen