Serena-Lynn Geldof leidde Zaragoza mee naar winst tegen Castors Braine. De Spaanse ploeg is in de EuroCup Women al zeker van kwalificatie.

Heel wat Belgian Cats met hun teams naar Play-off Round 1 in EuroCup Women

Na vier van de zes speeldagen in de eerste ronde van de EuroCup Women hebben al verschillende Belgian Cats zich geplaatst voor de volgende ronde. Julie Vanloo, Kyara Linskens met BLMA Montpellier, Serena-Lynn Geldof (Zaragoza), Hind Ben Abdelkader (Vllleneuve D’Ascq), Elise Ramette (Cadi La Seu), Maxuella Lisowa (Ramla) en Antonia Delaere (Venetië) zijn na een vier op vier nu al zeker van de Play-off Round 1 (5-12 januari). Castors Braine verloor in Zaragoza en Namur Capitale zegevierde voor de eerste keer in Diddeleng, tellen 1 op 4 en moeten nog aan de bak richting eventuele kwalificatie.

Patrick Ceulemans

In poule B won Belgian Cat Maxuella Lisowa (15 punten, 4 rebounds, 2 assists) met het Israëlische Ramla met 74-88 van het Turkse Hatay. Goed voor een 3 op 4 en kwalificatie voor de Play-Off Round 1.

In poule G was er een eerste succes voor Namur Capitale: 52-89 tegen het Luxemburgse Diddeleng. Onder meer de met een double-double uitpakkende Mikayla Vaughn (26 punten, 12 rebounds) leidde de Waalse ploeg naar de winst.

In poule H leidde een weer sterke Antonia Delaere (10 punten, 3 rebounds, 3 assists) het Italiaanse Venetië naar een 69-86 zege bij Estudiantes Madrid. Goed voor vier op een rij en kwalificatie. Bij de Spaanse ploeg tekenden de tweelingzusjes Billie voor 4 punten, 3 rebounds en 2 assists en Becky Massey voor 10 punten, 1 rebound en 5 assists.

In poule I won Serena-Lynn Geldof (14 punten, 7 rebounds, 1 assist) met Zaragoza met 73-69 van Castors Braine. Voor Geldof en co. de vierde opeenvolgende zege wat goed is voor kwalificatie voor de volgende ronde. De Belgische vice-kampioen telt 1 op 4 en maakt nog kans op Play-Off Round 1. Nog in poule I is ook Elise Ramette (5 punten, 6 rebounds, 8 assists) na 54-90 winst tegen Grengewald met het Spaanse Cadi La Seu zeker van de volgende fase in de EuroCup Women.

In poule K was er een knappe 84-72 zege voor BLMA Montpellier versus Brno. Bij de Franse ploeg was Julie Vanloo goed voor 7 punten, 5 rebounds en 9 assists en Kyara Linskens voor 15 punten, 6 rebounds en 1 assist. Met vier op vier is Montpellier ook al zeker van kwalificatie.

Julie Allemand (voet) kwam nog niet in actie maar zag ASVEL Lyon met 70-71 winnen van het Spaanse IDK Euskotren. De Franse ploeg is met één wedstrijd minder gespeeld ook al zeker van de volgende fase. Hind Ben Abdelkader komt vanavond met Villeneuve D’Ascq pas in actie en in en tegen London Lions. Met 3 op 3 is de Franse club al zeker van kwalificatie.

De Play-Off Round 1 wordt op 5 en 12 januari betwist. Met een knock-out fase en de winnaars stoten door naar de 1/16de finales (26 januari, 1 februari) van de EuroCup Women.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer