© ATV

Twee verdachten, onder wie minderjarige, opgepakt voor brandstichting in Brasschaatse kleuterschool

Brasschaat -

De brand die woensdagavond woedde in een schoolgebouw van het gemeentelijk basisonderwijs Gilo De Kaart in Brasschaat is aangestoken. Dat bevestigt het Antwerps parket. De politie kon enkele uren na de brand twee verdachten arresteren. Een van hen is minderjarig.

nelo

LEES OOK. School in Brasschaat beschadigd door brand: “Kinderen kunnen donderdag niet naar school, er wordt in noodopvang voorzien”

De brand brak woensdagavond rond 20u uit aan een gebouw waar de kleuterschool Giko De Kaart ’t Veldhoppertje gevestigd is. Op dat ogenblik was niemand van de leerlingen of het personeel in de school aanwezig. Het waren leden van een turnkring die de vlammen vanuit de turnzaal opmerkten.

De brandweer merkte bij het blussen enkele verdachte elementen op. Een branddeskundige en het gerechtelijk labo kwamen ter plaatse om de oorzaak van de brand te onderzoeken. “Die verdachte elementen werden in het verslag van de branddeskundige bevestigd: de brand werd aangestoken aan de hoofdingang van het kleutergebouw”, zegt Kristof Aerts van het Antwerps parket. “Er is een onderzoek gestart naar opzettelijke brandstichting. Het onderzoek wordt geleid door de recherche van de lokale politie Brasschaat.”

Enkele uren na de brand kon de politie twee verdachten arresteren. “Het gaat om een 18-jarige man en een mindermeerderjarige”, bevestigt Aerts. “Ze kwamen in aanmerking voor de feiten en werden verhoord. Gelet op de ernst van de feiten werden ze voorgeleid bij de jeugdrechter en de onderzoeksrechter.” De 18-jarige is aangehouden, de jeugdrechter legde de minderjarige verdachte gepaste maatregelen op. Onderzoek moet uitwijzen of het duo kan gelinkt worden aan andere recente feiten.

© rr

Rookschade

Het ging om een hevige brand, die snel onder controle was. Een brandweerman raakte tijdens het blussen gewond aan zijn voet en werd overgebracht naar het ziekenhuis. Het vuur ontstond onder de luifel van de hoofdingang van de kleuterschool. Via de glaspartij verspreidden de vlammen zich naar de lerarenkamer, die zwaar beschadigd raakte. Ook enkele aanpalende leslokalen liepen rookschade op.

De ouders en leerkrachten werden via mail verwittigd dat de school donderdag gesloten is. Er wordt wel voor noodopvang gezorgd.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen