Evelien (33) en Pieter-Jan (33) spenderen maandelijks 712 euro aan eten: “We kopen huismerken, tenzij er een merkbaar kwaliteitsverschil is”
Elk gezin vult de vraag ‘wat eten we vandaag’ anders in. HLN Eten kijkt wekelijks in de koelkast en de portemonnee van één familie om te zien wat hun eetbudget en -gewoontes zijn. Deze week is het de beurt aan Evelien (33), Pieter-Jan (33), hun dochtertje Livia (1) en hond Elli. Ze eten zoveel mogelijk plantaardig en proberen hard te letten op voedselverspilling. Hoe pakken ze hun budget aan? “Door een weekmenu te maken, kopen we geen overbodige producten.”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM4
Verkoop van eetbare planten verdubbeld: “Van dit onkruid kun je een pittige pesto maken”
-
Independer
Waarom het maken van een correcte inboedelbeschrijving cruciaal is voor de bescherming van je spullen
Wil je niet het risico lopen onderverzekerd te zijn, en bij een brand bijgevolg een te lage schadevergoeding uitbetaald te krijgen, dan moet je een juiste inboedelbeschrijving maken om de waarde van je bezittingen in te schatten. Maar hoe doe je dat precies? Independer.be geeft vijf onmisbare tips. -
PREMIUM
10 kaaskroketten uit de diepvries getest: Luc Bellings telt 6 miskopen en geeft één 9/10. “Een korst zo hard als beton”
Kaaskroketten zijn een klassieker in onze Vlaamse keuken. In zowat elke brasserie staan ze op de kaart, maar kunnen diepvriesvarianten uit de supermarkt een smaakvol alternatief zijn? Chef Luc Bellings proeft tien soorten, waarvan hij er zes buist en één beloont met een negen. “Dit zijn dure kaaskroketten om dan vooral gebakken chapelure te proeven.” -
-
HLN Shop
Een testrit is een absolute aanrader: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
-
Verrassend: dit is het beste moment om ’s morgens je tanden te poetsen
De ene poetst zijn tanden voor het ontbijt, de andere erna, maar wat is nu eigenlijk de juiste volgorde? En wat als je niét ontbijt? Tandarts Jean-Paul Souffriau van het Verbond der Vlaamse Tandartsen geeft voor eens en altijd het juiste antwoord op de vraag. -
Alcoholvrije smaakbom, gezond en “perfect bij het aperitief”: driesterrenchef Tim Boury lanceert eigen kombucha
Een gezond drankje zonder alcohol dat toch veel smaak heeft: kombucha staat niet alleen op de kaart van hippe cafés, ook sterrenchefs zoals Tim Boury gaan er vandaag mee aan de slag. Wat is kombucha precies, is het moeilijk om zelf te maken en bij welke gerechten past het goed? “Niet elke brouwer kan dit zomaar maken.” -
PREMIUM
Waarom je frituurolie volgens nieuwe studie beter niet heropwarmt (en hoe je ziet wanneer de olie slecht is)
-
Livios
Een snellere en goedkopere oplossing voor het klassieke zwembad in de tuin
-
HLN Shop
“Gekookt zijn ze vaak echt niet lekker”: Pascale Naessens verklapt hoe je groenten wél smakelijk op je bord krijgt
Kookboekenauteur en keramiste Pascale Naessens (54) houdt van creëren. In plaats van vroeger werk heruit te geven, verschijnt nu haar eerste compilatie met de beste groenterecepten. Het eerste in een serie van vijf themaboeken waarvan het volgende helemaal rond desserts zal draaien. HLN Shop zette zich rond de tafel met de chef voor een gesprek: “Ik wil dat mensen plezier vinden in het bereiden van groenten, dat het leuk en lekker is.” -
PREMIUM
EXCLUSIEF. Tim Boury en Inge Waeles, powerkoppel met 3 Michelinsterren: “Soms zit er een hele haardos in de boter”
“Onze dochter vroeg me: ‘Je hebt maar één leven, is het wel nodig om zo hard te werken?’” Samen runnen ze Boury, het beste restaurant van ons land. Maar drie Michelinsterren komen voor Inge Waeles (40) en Tim Boury (41) met flink wat opofferingen. Het koppel gunt ons een bloedeerlijke blik achter de schermen: “Ik zou geen gat in de lucht springen mocht onze kroost ons achterna willen.” -
PREMIUM
'Oatzempic' is nieuwe hype online om af te vallen: hoe maak je het? En hoe werkt het?