Brand in Brasschaatse kleuterschool werd aangestoken, onderzoek gestart naar opzettelijke brandstichting

Brasschaat -

De brand die woensdagavond woedde in een schoolgebouw van het gemeentelijk basisonderwijs Gilo De Kaart in Brasschaat is aangestoken. Dat bevestigt het Antwerps parket. De politie is een onderzoek gestart naar opzettelijke brandstichting.

nelo

De brand brak woensdagavond rond 20 uur uit aan een gebouw waar de kleuterschool Giko De Kaart en de lagere school Gilo De Kaart gevestigd is. Op dat ogenblik was niemand van de leerlingen of het personeel in de school aanwezig. Het waren leden van een turnkring die de vlammen vanuit de turnzaal opmerkten.

LEES OOK. School in Brasschaat beschadigd door brand: “Kinderen kunnen donderdag niet naar school, er wordt in noodopvang voorzien”

De brandweer merkte bij het blussen enkele verdachte elementen op. Een branddeskundige en het gerechtelijk labo kwamen na afloop ter plaatse om de oorzaak van de brand te onderzoeken. “Die verdachte elementen werden in het verslag van de branddeskundige bevestigd: de brand werd aangestoken aan de ingang van de schoolpoort”, zegt Kristof Aerts van het Antwerps parket. “Er is een onderzoek gestart naar opzettelijke brandstichting. Het onderzoek wordt geleid door de recherche van de lokale politie Brasschaat.”

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar het lerarenlokaal en enkele aanpalende leslokalen raakten zwaar beschadigd. De lessen zijn daarom donderdag opgeschort. Er wordt wel voor noodopvang gezorgd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen