De basisschool Enseignement Primaire Spécialisé Libre d’Arlon (links), illustratiebeeld (rechts).
Volledig scherm
De basisschool Enseignement Primaire Spécialisé Libre d’Arlon (links), illustratiebeeld (rechts). © Google Maps/Getty Images

Basisschool in Aarlen rekent energiekosten door aan leerlingen: “Schandalig”, vinden ouders

De Franstalige Ligue des familles is niet te spreken over een verwarmingsbijdrage die sommige scholen aan de andere kant van de taalgrens vragen. “Onaanvaardbaar en compleet illegaal”, luidt het. Minister van Onderwijs Caroline Désir (PS) deelt die mening.

  1. ▶ Zorgt klimaatverandering dit jaar voor meest actieve orkaanseizoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”
    PREMIUM
    HLN legt uit

    ▶ Zorgt klimaatver­an­de­ring dit jaar voor meest actieve orkaansei­zoen ooit? “Dit kunnen we ook tot bij ons voelen”

    Elk jaar berekenen Amerikaanse wetenschappers aan hoeveel tropische stormen en orkanen we ons mogen verwachten in de Atlantische Oceaan. Na een rustig seizoen in 2023 lijkt 2024 nu zwaar te gaan uithalen. Meer nog, volgens de voorspellingen kan dit wel eens het meest actieve orkaanseizoen ooit worden. Over wat voor aantallen spreken we dan? Hoe komt dit? En hebben die orkanen ook een invloed op ons weer? HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters beantwoordt vijf vragen.
  2. “Geen politieke inmenging bij VRT”, zegt Dalle, nadat Groen en Vooruit om onafhankelijke audit vragen
    37

    “Geen politieke inmenging bij VRT”, zegt Dalle, nadat Groen en Vooruit om onafhanke­lij­ke audit vragen

    Oppositiepartij Groen wil dat er een audit wordt uitgevoerd om uit te zoeken of de VRT nog onafhankelijk kan werken. Ze zegt dat na berichten in De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen als zou de openbare omroep programma’s maken op maat van de Vlaamse regering. Katia Segers van Vooruit vroeg vorige week al een audit. Maar volgens Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) is er geen indicatie van “politieke inmenging”.