Russische experten spreken op staatstelevisie vrees uit dat bevolking in opstand kan komen zoals in 1917

Op de Russische staatstelevisie blijven kritische stemmen zich roeren. Uit een opmerkelijk videofragment dat je hierboven kan bekijken, blijkt dat bepaalde deskundigen zelfs vrezen voor een herhaling van het scenario van de Russische Revolutie begin twintigste eeuw. Ze maken zich zorgen dat de bevolking steeds bozer wordt, wat kan uitmonden in massale protesten.

29 reacties

  • RENE LENAERTS

    1 jaar geleden
    Absolutisme onder de Tsaren, dan 70 jaar sovjetdictatuur gevolgd door 30 jaar bedrog door oligarchen. Wanneer gaan de Russen politiek volwassen worden?
  • Jan Van Bavel

    1 jaar geleden
    Rusland of Oekraïne moet per direct Poetin uitschakelen, pas daarna is de zaak opgelost.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Er zijn inderdaad revoluties die in twee fasen verlopen : eerste fase is als het volk massaal in opstand komt. In de tweede fase en heel snel komt er inderdaad een ergere versie van de aan de kant gezette machthebber. Vb Franse Revolutie en de terreur van Robespierre. Maar dat duurt niet lang (ongeveer 2 jaar). De Wagner-man en trollenmediakoning Prigosjine gaat een politieke partij oprichten. Hij bv zou even aan de macht kunnen komen. ALS hij niet eerder uitgeschakeld wordt.
  • Ives Ameel

    1 jaar geleden
    Poetin komt meer en meer Stalin maar helaas is het volk nooit in opstand gekomen tegen Stalin. Het grote probleem is dat als Poetin verdwijnt er een nog grote gek aan de macht komt één die nog bloeddorstiger is dan Poetin en Stalin tezamen.
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    Heel recent was er in Polen een vijfdagen forum om van gedachten te wisselen over de politieke toekomst van de Russische Federatie. Aanwezigen : niet alleen de oppositie in ballingschap, maar ook door Poetin aan de kant gezette verkozen gemeenteraadsleden en andere politici uit bijna alle Russische deelrepublieken. Het wordt misschien niks maar je weet nooit.