Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken Eva De Bleeker.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris voor Begroting en Consumentenzaken Eva De Bleeker. © Joel Hoylaerts / Photonews

'Foutje' van 1,7 miljard euro in begroting brengt De Bleeker én De Croo in verlegenheid: is dit haar misstap te veel?

Door ‘te voorzichtige begrotingstabellen’ aan het parlement te geven, zette staatssecretaris voor Begroting Eva De Bleeker niet alleen premier Alexander De Croo, maar ook haar eigen partij Open Vld en de rest van de federale regering in hun blootje. Vandaag zal De Bleeker spitsroeden moeten lopen in het parlement - al krijgt ze steun uit zeer onverwachte hoek. “Dat een staatssecretaris het anders wil doen verdient applaus, geen afkeuring.”

203 reacties

  • Nicole Vleminckx

    1 jaar geleden
    Deze dame verdient respect. De minister van justitie kan daar een voorbeeld aan nemen.
  • luc dierick

    1 jaar geleden
    Met een staatschuld van 560 miljard € moeten we op niet veel geschenken rekenen Buiten dat we alles dik en dubbel weder betalen ook de kind en kleinkinderen Aan reacties kan je duidelijk zien van welk niveau ze zijn Nietwaar Guido Een beetje eerlijk blijven Guido of is dit te veel gevraagd
  • Raymond Ponet

    1 jaar geleden
    Het geklungel met de centjes van de burger blijft duren, zij zullen er geen last van ondervinden. Dus één enkele oplossing : een referendum Vivaldi aanblijven of opstappen. Dan de huidige klungelaars verbieden nog op een lijst te staan wegens onbekwaam bevonden, in een bedrijf waren ze al lang buiten gezet met een C4.
  • Norman Hardy

    1 jaar geleden
    Inderdaad Mr Bervoets, Mevrouw De Bleeker heeft niets gestolen, er is geen geld verdwenen. Respect voor haar. Echter geen respect voor premier De Croo die ons al 2 jaar beliegt en bedriegt en het land financieel nog meer de put inboort, naar goede traditie zoals Verhofstadt het hem voordeed.
  • Rik Hofman

    1 jaar geleden
    waarom zou ze haar verantwoordelijkheid nemen? Dat doet niemand in de regering Decroo: hijzelf niet, Vanderstraeten niet, VanQuickenborne niet, Verlinden niet,... moet ik stoppen?