Wallen, Amsterdam.
Volledig scherm
Wallen, Amsterdam. © AFP

Amsterdam wil Wallen vervangen door groot erotisch centrum met meerdere verdiepen, maar wie wil dat in zijn achtertuin?

Op de Amsterdamse gemeenteraad kwam er een voorstel om de beruchte Wallen te vervangen door een “erotisch centrum met meerdere verdiepen”. Een architect werd zelfs aangesteld om een gebouw uit te tekenen met 100 kamers voor sekswerkers, cafés, restaurants, entertainmentzalen en een gezondheidscentrum. Maar de grote vraag is: waar gaat dit komen? Niemand staat te springen om zo’n erotisch centrum in hun achtertuin te krijgen.

5 reacties

  • Stephan Priem

    1 jaar geleden
    De gronden waar de walletjes op staan zijn fortuinen waard en daar draait het om, het zelfde is in Antwerpen gebeurt onder het mom van stadsontwikkeling waar projectontwikkelaars en aanhang stinkend rijk van worden.
  • Sylvia Cornelis

    1 jaar geleden
    Dit is cultureel erfgoed!
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    Het is wel helemaal scheef gegroeid. Het vernietigt bovendien wat het mooiste en gezelligste stuk van Amsterdam zou kunnen zijn. Stel je voor dat een dergelijke evolutie zou plaats vinden in het historisch centrum van Brugge of rond kathedraal in Antwerpen.
  • Elle Devee

    1 jaar geleden
    De belangrijkste toeristische attractie van Amsterdam gaan ze toch niet verplaatsen zeker?
  • ronny cuypers

    1 jaar geleden
    Zet het maar in mijn achtertuin. Maar wel met een achterdeurtje voor privé gebruik aub.
  1. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.
  2. KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    KIJK. Ontvoerde vrouw gered door boodschap op papiertje dat ze door het raam op straat kon gooien

    In de Franse stad Montpellier is een ontvoerde vrouw teruggevonden dankzij een aandachtig koppel. Het koppel vond een briefje op straat met een duidelijke boodschap: “Ik word vastgehouden. Bel de politie alstublieft.” Doaa en Kévin weten eerst niet wat hen overkomt en twijfelen of het niet om een grap gaat. Het koppel beslist het briefje uiteindelijk toch serieus te nemen en overhandigt het aan een politiepatrouille. Daarop treft de politie op het adres dat op het papiertje staat weldegelijk een ontvoerde vrouw aan. Ze werd ook geslagen door haar partner.