Rode Duivels in Qatar eten kaas van de Beverse Kaasmakerij

Samen met de Rode Duivels is ook een lading kaas uit Bever richting Qatar vertrokken. De familie De Ville uit Bever maakt al 25 jaar ambachtelijke kaas in hun hoevekaasmakerij en sinds 3 jaar voorzien ze de Rode Duivels van kaas. 

"Vorige week nog heb ik kaas geleverd aan de Rode Duivels", vertelt Willy De Ville van de Beverse Kaasmakerij. "Deze keer waren dat zelfs 2 leveringen, waarop de man die mijn kaas in ontvangst nam, zei: "Die doos moet mee naar Qatar"."

Wij hebben de Rode Duivels een gezond product meegegeven

Willy De Ville, Beverse Kaasmakerij

"We hebben de Rode Duivels een gezond product meegegeven", gaat Willy verder. "Wij melken 's morgens om 7 uur de koeien en een half uur later wordt de verse melk al verwerkt. De kaas voor de Rode Duivels is ook lactosevrij, want een deel van de bevolking en vooral zwarte mensen zijn daar allergisch voor. Bij hen ontbreekt een bepaald enzyme waardoor ze lactose niet verteren. En er zijn toch wel wat spelers van Afrikaanse origine bij de Rode Duivels."

Hofleverancier van de Rode Duivels

De Beverse Kaasmakerij mag zich "Hofleverancier van de Rode Duivels" noemen. De spelers zelf zijn nog niet op bezoek geweest, maar de familie heeft ook geen behoefte aan teveel belangstelling. "Wij zijn een familiebedrijf, we willen kleinschalig blijven en niet industrieel worden", zegt Willy. "En de kans is groot dat er opvolging is. Onze kleindochter studeert landbouw en is geïnteresseerd om de zaak verder te zetten."

Meest gelezen