Sam Bankman-Fried, de oprichter en voormalige CEO van cryptobeurs FTX.
Volledig scherm
Sam Bankman-Fried, de oprichter en voormalige CEO van cryptobeurs FTX. © Getty Images for CARE For Specia

Nieuwe CEO van ingestorte cryptobeurs FTX: “Nooit eerder in m’n carrière heb ik zo'n compleet falen gezien”

De gefaalde cryptobeurs FTX en alle gerelateerde bedrijven hebben sinds de aanvraag tot faillissement een nieuwe CEO en die laat zich in zijn eerste rapport voor de rechtbank erg kritisch uit voor de vorige CEO en oprichter Sam Bankman-Fried en de rest van het FTX-bestuur. “Nooit eerder in m’n carrière heb ik zo’n compleet falen gezien van bedrijfsbestuur”, schrijft John J. Ray III.

7 reacties

  • Sam Bedfort

    1 jaar geleden
    Hij was een geldschieter van de democraten in de USA. De Amerikaanse regering wilt zelf een cryptomunt opzetten en had daarvoor deze fall nodig om te bewijzen dat de klanten beter beschermd zullen zijn, wanneer de overheid dit organiseert. Dan hebben ze volledige controle over ons geld, in deze kon dat niet.
  • Willy Stinissen

    1 jaar geleden
    Zo een beetje hetzelfde verhaal als de Moneytron in de jaren 80. De stichter wordt eerst gezien als een groot genie en het is moeilijk om de switch te maken dat het een geniale bedrieger is. Die was er zelfs in geslaagd om begin jaren 90 de gevangenis te ruilen voor het parlement. Sommige mensen zijn geniale oplichters.
  • Pedro Skeeter

    1 jaar geleden
    Bij gewone banken gebeurt dit niet volgens jullie ? Lehman Brothers 2008 en wat er volgde al veergeten ? Hoe hard jullie dat voor jullie onbegrijpbare store-of-value aspect van crypto wegwensen, het gaat een blijver zijn. Uit deze stoot gaat enkel meer en versnelde regulering voortkomen, net zoals na de bankencrisis van 2008. En dat is een gouden zaak op lange termijn.
  • Dirk Verschuren

    1 jaar geleden
    Fantastisch. Hoe sneller deze Ponzi-waanzin voorbij is, hoe liever.
  • Vos Francis

    1 jaar geleden
    Allemaal lucht. En enkelingen die denken het warm water te hebben uitgevonden. Wat een specialisten.....