©  REUTERS

OEFENWEDSTRIJDEN. Portugal heeft Cristiano Ronaldo niet nodig tegen Nigeria, pareltje van Ziyech levert Marokko de zege op

Met het oog op het WK dat zondag van start gaat, hopen nog enkele landen hun wedstrijdritme nog wat op te krikken door een oefenwedstrijd te spelen. Hier vindt u een overzicht van alle oefenwedstrijden die donderdag gespeeld werden.

Jens Jacobs

Hakim Ziyech schittert in uitstekende eerste helft van Marokko

Bijna anderhalf moest Marokko het zonder Hakim Ziyech doen. De middenvelder lag in conflict met bondscoach Halilhodzic en weigerde onder de coach te spelen. Toen Halilhodzic en de Marokkaanse nationale ploeg uit elkaar gingen, werd Ziyech weer in de armen gesloten. Net op tijd voor het WK dus.

Tegen Georgië toonde de Chelsea-middenvelder dat hij nog altijd geweldig goed kan voetballen. Nadat hij En Nesyri de 1-0 aanbood, legde hij met een schitterende lob van achter de middellijn de ruststand vast. Na de pauze zorgde Boufal vanop de stip voor de 3-0-eindcijfers.

Marokko opent zijn WK komende woensdag in de poule van de Duivels tegen Kroatië. Luka Modric en co. weten dus wie ze in de gaten moeten houden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Canada tankt vertrouwen tegen Japan

Canada heeft op het laatste nippertje nog zijn oefenwedstrijd tegen Japan gewonnen. Het stond lange tijd 1-1, maar in de 95ste harkte Canada toch nog de zege binnen via een penalty van Lucas Cavallini. Die was na 71 minuten Club Brugge-spits Cyle Larin komen vervangen. Tajon Buchanan (ook Club Brugge) werd na 60 minuten gewisseld, Jonathan David (ex-AA Gent) speelde de hele wedstrijd. Bij Japan mocht Cercle Brugge-spits Ayase Ueda de tweede helft meespelen.

Komende woensdag is Canada de eerste tegenstander van de Rode Duivels op dit WK. Japan neemt het die dag op tegen Duitsland.

©  AFP

Oefenduel tussen Irak en Costa Rica gaat niet door

Ook WK-ganger Costa Rica had nog een oefenduel gepland. Irak zou Bryan Ruiz en co. bekampen een week voor het toernooi. Maar die wedstrijd werd afgelast. De reden: een paspoortprobleem. Op voorhand zou zijn afgesproken dat de paspoorten van de Costa Ricaanse spelers niet werden bestempeld bij het binnengaan van Irak. Toen bleek dat dat wel zou gebeuren, trok de Costa Ricaanse bond de stekker uit de oefenwedstrijd.

Spanje freewheelt na de pauze naar comfortabele zege tegen Jordanië

Schaduwfavoriet Spanje besloot enkele dagen voor het WK Jordanië te bekampen in een oefenpartij. Al snel werd duidelijk dat Jordanië geen partij was voor de Spanjaarden. Barcelona-youngster Ansu Fati opende na een kwartier knap de score.

Spanje monopoliseerde het balbezit en tikte de Jordaniërs tureluurs. Na de pauze maakte Gavi, die andere Barcelona-youngster, het helemaal af door de 0-2 te maken. Het sein voor bondscoach Luis Enrique om zijn ploeg stevig door elkaar te gooien. Invaller Nico Williams bedankte zijn coach door het derde Spaanse doelpunt voor zijn rekening te nemen.

Met een clean sheet afsluiten, lukte niet voor de Spanjaarden. In de extra tijd redde Al-Dardour de eer voor Jordanië. Spanje opent volgende week woensdag zijn WK tegen Costa Rica. Met ook Duitsland en Japan in de poule, hopen de Spanjaarden op een herhaling van het WK in 2010.

©  AFP

Ghana houdt goede generale repetitie voor openingswedstrijd

Ghana klopte dan weer Zwitserland met 2-0 in het eerste oefenduel van de dag. Een knappe prestatie van de Ghanezen, want de Zwitsers speelden met hun sterkste elftal. Mohammed Salisu (Southampton) en Antoine Semenyo (Bristol City) zorgden voor de goals. Denis Odoi (Club Brugge) bleef de hele wedstrijd op de bank. Kamal Sowah mocht wel een halfuur invallen. AA Gent-middenvelder Elisha Owusu speelde een uur mee bij de Ghanezen.

Ghana opent zijn WK-campagne volgende week donderdag tegen Portugal in Groep H. Daarna staan de wedstrijden tegen Zuid-Korea en Uruguay op de planning.

Portugal neemt (zonder Cristiano Ronaldo) vlot de maat van Nigeria

In de laatste oefenwedstrijd van de dag nam Portugal het op tegen Nigeria. Opvallende afwezige bij de Portugezen was Cristiano Ronaldo. De Portugese superster kampt met buikgriep en moest zo verstek geven voor de partij tegen Nigeria. Bij de Nigerianen verschenen heel wat oude bekenden op het wedstrijdblad. Terem Moffi (ex-KV Kortrijk) hield Onuachu (Racing Genk), Dessers (ex-Genk) en Dennis (ex-Club Brugge) op de bank. Ex-Buffalo’s Moses Simon en William Troost-Ekong verschenen ook aan de aftrap.

De Portugezen hopen in Qatar met de hoofdprijs naar huis te gaan en dat lieten ze tegen Nigeria meteen voelen. Bruno Fernandes opende al na negen minuten de score. Toen Portugal na 35 minuten een strafschop kreeg, was het diezelfde Fernandes die zich achter de bal zette en doelman Uzoho kansloos liet: 2-0, meteen ook de ruststand. Na de pauze bleven de Portugezen naar hartenlust combineren. Toch kwam het nog goed weg toen Emmanuel Dennis en strafschop onbenut liet. De Portugezen liet het niet aan hun hart komen en zorgden via Ramos en Mario nog voor de 4-0-eindcijfers.

Portugal trekt zo vol vertrouwen naar Qatar. Daar moet het donderdag in eerste instantie afrekenen met Ghana. Vervolgens spelen de Portugezen nog tegen Uruguay en Zuid-Korea in Groep H.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  REUTERS

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer