Radio2

Camerabeelden tonen hoe man in Oostende een poes dumpt over hek van dierenasiel

Een man heeft donderdagmorgen een poes gedumpt over de omheining van het dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende. Opvallend, hij is niet de eigenaar van de kater. De man woont wel in dezelfde wijk van het baasje van de poes.

Op camerabeelden is te zien hoe een man rond 11 uur uit zijn auto stapt. Hij stapt naar het hek, kijkt rond om vervolgens opnieuw naar zijn auto te gaan. Hij haalt een box uit zijn auto met een poes in. Stapt naar de omheining en dumpt de kat over het hek.

Toppunt: niet het baasje

Fabrice Goffin, de voorzitter van dierenasiel Het Blauwe Kruis van de Kust in Oostende is boos. "Dat gaat er bij mij echt niet in", zegt hij. "We hebben de identiteit van de poes kunnen achterhalen. Het is een twaalfjarige kater, een lief dier." Het dierenasiel contacteerde de eigenaar en stapte naar de politie. Wat bleek, de eigenaar zelf viel compleet uit de lucht. Niet hij had de kat gedumpt, maar wel iemand die in dezelfde wijk woont. "De kater loopt geregeld buiten. Vermoedelijk vindt die man het niet oké dat de kat in zijn tuin komt en besloot hij om hem te dumpen", vervolgt Fabrice verontwaardigd. 

De voorzitter van het dierenasiel zal morgenvroeg klacht indienen. "Wegens een inbreuk op vlak van het dierenwelzijn. Ons personeel was aanwezig. Het mag niet dat iemand een dier op zo'n manier achterlaat", besluit Fabrice.

BEKIJK - Man dumpt kat over hek dierenasiel:

Videospeler inladen...

Meest gelezen