©  ISOPIX

Gregory Wathelet wint met Paris Panthers kwartfinales GCL Super Cup in Praag

Gregory Wathelet en Nevados S legden donderdagavond in Praag met een nulronde in de kwartfinale van de Global Champions League (GCL) Super Cup de basis voor de overwinning van de Paris Panthers. Ook de twee andere Belgische combinaties, vicewereldkampioen Jérôme Guéry met Azaria Dinero en Zoë Conter met Dawa de Greenbay Z haalden met een top 8-plaats de halve finale, die vrijdagavond in de Tsjechische hoofdstad worden gesprongen.

Bron: BELGA

In de kwartfinale stond geen maat op het meesterschap van de Paris Panthers. Nadat Gregory Wathelet met zijn 14-jarige hengst Nevados S foutloos bleef, deed zijn Nederlandse ploegmakker Harrie Smolders hetzelfde met Monaco N.O.P. De Britse olympisch kampioen, Ben Maher, stootte met Faltic HB weliswaar één balk af maar de Paris Panthers waren zo wel het enige team dat slechts vier strafpunten achter zijn naam kreeg.

De Saint-Tropez Pirates met Jérôme Guéry en zijn 12-jarige merrie Azaria Dinero eindigden met 12 strafpunten in 201.82 op de vijfde plaats. Het Belgische duo ging zowel op de dubbel- als op de driesprong één keer in de fout met 8 strafpunten als gevolg. 

Zoë Conter begon met de 10-jarige hengst Dawa de Greenbay Z van het Belgische stamboek Zangersheide heel ongelukkig aan haar kwartfinale voor de Rome Gladiators. Op de eerste hindernis viel er al een balk en twee hindernissen verder gebeurde hetzelfde. Maar hun chrono van 63.62 was wel de tweede snelste van de 36 kwartfinalisten waardoor de Rome Gladiators met 16 strafpunten en een totaaltijd van 193.91 nog net de top 8 haalden, goed voor een plaats in de halve finale.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer