(c) Peter De Voecht / PhotoNews

Supportersclub Antwerp ontevreden over tijdstip midweekmatch in Oostende: "Genoeg is genoeg, laat het uitvak leeg"  

De supporters van voetbalclub Royal Antwerp FC zijn ontevreden over het wedstrijdschema van de Jupiler Pro League. Antwerp speelt op woensdag 18 januari om 18.30 uur op het veld van Oostende. "Dat is onhaalbaar", volgens de fans en het is niet de eerste keer. De supporters hebben er genoeg van en zullen niet afzakken naar Oostende.

In een open brief van supportersclub Antwerp Dynamite - AD14 maken de Antwerpfans duidelijk dat ze niet akkoord zijn met het wedstrijdschema. "De tijdstippen waarop we dit seizoen al hebben moeten voetballen, loopt de spuigaten uit", vertelt Dominik Van Landeghem, woordvoerder van de Federatie van de Antwerpse Supportersclubs (FASC). "Rechtenhouder Eleven Sports en de Pro League houden te weinig rekening met de supporters!"

(Lees verder onder de open brief.)

Foto: Facebook Antwerp Dynamite - AD14

Op woensdag 18 januari, om 18.30 uur, speelt Antwerp op het veld van KV Oostende. "Dat is onhaalbaar voor alle werkende mensen. Je moet vroeger stoppen, bussen moeten vroeger vertrekken, je staat in de file." En het is niet de eerste keer dat de voetbalploeg op ongelukkige tijdstippen speelt. "Een paar weken terug speelden we op zondagavond om 21 uur op het veld van Charleroi, dat is de andere kant van het land. Wedstrijden op zo'n tijdstippen, dat is niet meer fijn."

We roepen al onze supportersclubs op om niet naar die wedstrijd te gaan
Dominik Van Landeghem, FASC

De supportersclubs hebben er duidelijk genoeg van. "Als supporter volgen we onze ploeg overal, maar het wordt steeds erger. Antwerp Dynamite wil de wedstrijd tegen KV Oostende boycotten en wij volgen dat. Wij roepen al onze supportersclubs op om niet naar die wedstrijd te gaan. We hopen dat we zo kunnen aankaarten dat deze tijdstippen niet meer haalbaar zijn." FASC zal wel tickets regelen voor fans die toch willen afzakken.

We hebben begrip voor hun standpunt en bekijken wat praktisch haalbaar is voor de match tegen Oostende
Royal Antwerp FC

De club heeft al contact gehad met de supporters. "We hebben begrip voor hun standpunt en gaan bekijken wat er praktisch haalbaar is voor de match tegen KV Oostende." De fans laten ook duidelijk weten dat het geen protest is tegen de club. "Het is geen standpunt tegen onze spelers en tegen die van Oostende. Voor hen is het ook niet fijn om op zo'n uur te spelen. Zeker niet zonder supporters."

Tot slot richt de federatie zich naar de andere clubs in de Jupiler Pro League. "We willen de supporters van de andere clubs oproepen om ook een duidelijke stem te laten horen tegen de Pro League. Zij spelen ook op onbegrijpelijke tijdstippen en het is aan de supporters om dat duidelijk te maken. Genoeg is genoeg!"

Meest gelezen