Bestuurder crasht na wilde achtervolging van Rotselaar tot Mechelen, politie lost ook schoten

Van Rotselaar, in Vlaams-Brabant, tot Mechelen, in de provincie Antwerpen, heeft er gisterenavond een kilometerslange achtervolging plaatsgevonden, met snelheden tot 150 kilometer per uur. Drie politiezones zaten de vluchtende bestuurder achterna door vijf gemeenten. De politie loste ook schoten. De achtervolging eindigde met een crash zo’n twintig kilometer verderop. 

Gisterenavond rond 21.30 uur heeft de Mechelse politie bijstand verleend bij een achtervolging die in de politiezone BRT (Begijnendijk, Rotselaar en Tremelo) begonnen was. De politie wilde daar een voertuig controleren omdat de bestuurder zich verdacht gedroeg. De bestuurder van een auto met Nederlandse nummerplaat wilde niet stoppen en sloeg op de vlucht. 

De bestuurder vluchtte via de Leuvensesteenweg weg en reed er tegen een interventievoertuig van de politiezone BRT. “Het voertuig raakte daarbij beschadigd, maar er raakte niemand gewond”, zegt Dirk Van de Sande van politiezone Mechelen-Willebroek.

Een collega werd bijna aangereden, waarop er schoten zijn gelost
Dirk Van de Sande, woordvoerder politie Mechelen-Willebroek

Politiezone BRT kreeg daarna de steun van de politiezone Boortmeerbeek-Haacht-Keerbergen en Mechelen-Willebroek. “De politie Mechelen-Willebroek heeft in Muizen bij Mechelen een versperring opgezet met een dwarsvoertuig op de rijbaan, maar de bestuurder probeerde er toch nog door te komen”, zegt Van de Sande. “Daarbij werd een collega bijna aangereden. Hij moest wegspringen en op dat moment werden er ook schoten gelost.”

Verderop is de bestuurder de controle over zijn stuur verloren en tegen een brugpijler tot stilstand gekomen. De bestuurder is met lichte verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Verder onderzoek moet uitwijzen waarom de bestuurder vluchtte.

Meest gelezen