Aster Nzeyimana
Volledig scherm
Aster Nzeyimana © VRT

Na ‘Zillion’-gekte: Aster Nzeyimana wekt legendarische danstempels uit de 90's tot leven in 'Those were the days'

TVAls je in België bent opgegroeid, dan weet je wat feesten is. Van overal kijken ze naar dat ene stipje op de kaart met zijn gigantisch aantal cafés, clubs, discotheken en festivals. En straffe verhalen over de pioniersperiode? Die zijn er op overschot. In ‘Those were the days’ vraagt Aster Nzeyimana de hoofdrolspelers van toen wat nu precies die beginperiode zo fantastisch maakte. Het resultaat is de VRT MAX-reeks over 5 danstempels uit de jaren 90: Boccaccio, La Rocca, Cherry Moon, Fuse en Café d’Anvers.

10 reacties

  • Karel Geerts

    1 jaar geleden
    Top docu reeks. Er ontbreken er nog een aantal in de reeks zoals Illusion ea. Genoeg content voor een 2e reeks.
  • Wendy Vandereyken

    1 jaar geleden
    Prachtige tijden wie ze heeft meegemaakt. Als 16-jarige begon ik eind jaren '80 uit te gaan op het moment dat de new beat zijn intrede maakte. Nu 35 jaren later denk ik er regelmatig met een nostalgisch en weemoedig gevoel aan terug. Het uitgaansleven stelt nu niks meer voor, eigenlijk is het er ook niet meer. De tieners en jongvolwassenen van nu weten echt niet wat ze gemist hebben. Nu brengen ze uren op hun smartphone door of zitten ze afgezonderd op hun kamer met sociale media bezig.
  • An Schellekens

    1 jaar geleden
    H20, At the Villa, Maxx, Illusion, Carat, LaGoa (er ontbreekt zo veel in deze docu om een idee te hebben over de jaren 90)
  • Debbie De Bruyn

    1 jaar geleden
    Zalige tijden.
  • Christophe D'hulst

    1 jaar geleden
    Hij vergeet er een enkele die beter zijn: H²O, La Goa, La Bush