“Storm in de kinderopvang leidde tot persoonlijke aanval op mij”: topvrouw agentschap Opgroeien stapt op

Katrien Verhegge, leidend ambtenaar van het agentschap Opgroeien, stapt op. Dat gebeurde na een “onderling overleg” met Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits. Verhegge lag al enige tijd onder vuur na de moeilijke situatie in de kinderopvang.

Door nieuwe berichten over wantoestanden in crèches was de druk op het agentschap Opgroeien en op topvrouw Katrien Verhegge de voorbije dagen fors toegenomen. Verschillende partijen hadden het vertrouwen in de top van het agentschap opgezegd. Na zowat 15 jaar aan de top van Kind en Gezin en nadien het agentschap Opgroeien stapt Verhegge nu zelf op als leidend ambtenaar.

“Met pijn in het hart”

“Met echt heel veel pijn in het hart heb ik in onderling overleg met onze minister Crevits beslist om mijn mandaat als administrateur-generaal van Opgroeien neer te leggen”, zo kondigt Verhegge haar vertrek bij het agentschap aan in een mail aan haar medewerkers. “Het tragisch overlijden van een kindje in de kinderopvang, dat mij van de eerste dag heel sterk heeft aangegrepen, heeft echter geleid tot een ongelooflijke storm voor de kinderopvang. Deze storm is uitgemond in een heel persoonlijke aanval op mij als leidend ambtenaar van ons agentschap. Ik wou blijven vechten omdat ik het zo oneerlijk vind ten aanzien van al de inzet die ik dagelijks zie binnen ons agentschap, maar dit is nu niet meer mogelijk.”

“Ik hoop oprecht en uit heel mijn hart dat deze beslissing uiteindelijk toch positieve vruchten nalaat. Eerst en vooral voor de kinderopvang”, schrijft ze. “Hopelijk leidt deze crisis tot een versterkte waardering en loutering voor de sector. Maar hopelijk leidt dit ook tot de nodige kansen en oplossingen voor alle jongeren, die al dan niet nood hebben aan ondersteuning of jeugdhulp.”

Wat de toekomst voor Verhegge nu zal bieden, is niet duidelijk, schrijft ze.

Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) bevestigt het vertrek van Verhegge op Twitter.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

(sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer