Zes maanden rijverbod en celstraf met uitstel voor vrachtwagenchauffeur die twee zusjes doodreed in Antwerpen

Antwerpen -

De politierechtbank in Antwerpen heeft vrijdag Tom D., de vrachtwagenchauffeur die vorig jaar twee zusjes doodreed in de Lange Leemstraat in Antwerpen, veroordeeld tot zes maanden cel met uitstel en een rijverbod van achttien maanden, waarvan zes maanden effectief.

jtp

De politierechter legde D. ook 6.000 euro boete, waarvan de helft effectief, op. Hij moet ook het theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen, net als een medische en psychologische test ondergaan.

De feiten speelden zich af op dinsdag 24 augustus 2021. Rond 9 uur waren zusjes Lali (1,5) en Gitti (9) samen met hun moeder onderweg naar de crèche. Het gezin was gehaast, de meisjes liepen met hun step enkele meters voor hun moeder. Zodra het licht op groen sprong bij de oversteekplaats aan de Lange Leemstraat, staken de meisjes de straat over.

Op dat moment had ook het verkeer komende uit de Sint-Vincentiusstraat echter groen licht. Vrachtwagenchauffeur Tom D. reed vanuit de straat de Lange Leemstraat in en reed hij de meisjes aan. Gitti had de vrachtwagen wel opgemerkt, maar kwam halfweg het zebrapad ten val. Ze probeerde tevergeefs haar zusje nog weg te trekken. Beide meisjes overleden ter plaatse.

Tom D. verklaarde tijdens de zitting vorige maand dat hij de meisjes echt niet had gezien, maar volgens het openbaar ministerie had het ongeval vermeden kunnen worden als D. aandachtig had deelgenomen aan het verkeer.

©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen