FIFA bevestigt verbod op verkoop van alcohol in en bij WK-stadions

Wereldvoetbalbond FIFA bevestigt dat er in en rond de stadions voor het WK Voetbal geen alcohol verkocht zal worden. Dat staat in een mededeling op Twitter. Het alcoholverbod komt er volgens Daily Mail op aandringen van de machtige Qatarese koninklijke familie.

  1. FIFA-baas Infantino bejubelt WK in Saudi-Arabië, Saudische voetbalbond: “WK kan in zomer of winter”
    42

    FIFA-baas Infantino bejubelt WK in Sau­di-Ara­bië, Saudische voetbal­bond: “WK kan in zomer of winter”

    Saoedi-Arabië stelt zich als enige land kandidaat om het WK mannenvoetbal in 2034 te organiseren, zo maakte de FIFA dinsdag bekend. Het WK is zo weer op weg naar een uiterst controversiële organisator, nadat het mondiale toernooi eind vorig jaar nog neerstreek in het naburige (en tevens lang niet onbesproken op het vlak van mensenrechten) Qatar. Gianni Infantino, voorzitter van de Wereldvoetbalbond, is echter in zijn nopjes. “Voetbal verenigt de wereld meer dan welke sport dan ook”, reageert hij.
  2. KIJK. Rellen, een dode en 5-jarig kind in coma: beelden tonen hoe zegetocht van Argentinië ontspoorde
    Play
    19

    KIJK. Rellen, een dode en 5-jarig kind in coma: beelden tonen hoe zegetocht van Argentinië ontspoorde

    Gekke taferelen daar in Buenos Aires. De tocht van de open spelersbus van de Argentijnse wereldkampioenen verliep gisteren niet zoals gepland. Er was gewoon te veel volk - liefst vijf miljoen mensen. En dus werden Messi en co. na een rit van vier uur weggebracht door helikopters. Diezelfde Messi en z'n Antonela hadden nadien alle moeite van de wereld om hun huis in Rosario te bereiken, want ook daar stonden duizenden mensen te wachten. Tijdens de chaotische parade, die her en der uitmondde in rellen, overleed één man. Een kind van vijf jaar ligt in coma.