Bioscoop Euroscoop aan de Zetellaan in Eisden (Maasmechelen). © Mark DREESEN

Twintiger aangehouden voor gewapende overval op Euroscoop in Eisden

Maasmechelen -

Drie gewapende overvallers probeerden woensdagavond de Euroscoop in Eisden te beroven, maar sloegen zonder buit op de vlucht. Na de feiten werden twee twintigers uit Dilsen-Stokkem gearresteerd. Een van hen is overgebracht naar de gevangenis.

Mark Dreesen en Phillip Pergens

Drie gemaskerde verdachten drongen woensdag rond 21 uur binnen bij het bioscoopcomplex Euroscoop aan de Zetellaan in Eisden (Maasmechelen). Ze waren gewapend. Onder bedreiging van een handvuurwapen vroegen ze aan de kassierster om de lade van de kassa open te maken. Daarbij zouden de overvallers alles geprobeerd hebben om het geld te stelen. Maar ondanks het trekken en kloppen op de kassa lukte dat niet. Op dat moment kreeg een tweede werknemer in de gaten wat er aan de hand was. De man schoot zijn collega te hulp, waarna de daders zonder buit afdropen. Ze vluchtten naar buiten.

Struikgewas

Getuigen op straat zagen de overvallers wegrennen over de parking van Maasmechelen Village richting de Zuid-Willemsvaart en de straat Vilvert richting Lanklaar. Patrouilles van de politiezone Lanaken-Maasmechelen waren snel ter plaatse en konden in de omgeving een twintiger uit Dilsen-Stokkem aantreffen. De verdachte had zich verscholen in het struikgewas naast het kanaal en werd door de politie ingerekend.

In het kader van het verdere onderzoek werd later die nacht nog een tweede verdachte gearresteerd. Ook hij bleek een twintigjarige uit Dilsen-Stokkem te zijn. Beide mannen werden voor verhoor meegenomen naar het politiecommissariaat. Ze werden opgesloten in een politiecel en verschenen vrijdag voor een onderzoeksrechter. Een van de twee verdachten werd aangehouden en overgebracht naar de gevangenis. De tweede twintiger werd in vrijheid gesteld.

Het onderzoek wordt gevoerd door het rechercheteam Opsporingen van de lokale politie Lanaken-Maasmechelen. Bijkomende aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Tips welkom

Ook is de politie nog op zoek naar meer informatie. Alle tips die kunnen leiden tot de identificatie van de andere verdachten mogen gemeld worden via het telefoonnummer 089/47.47.47 of door te mailen naar pz.lama@policebelgium.eu.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer