Een foto van de oude geluidsschermen langs de E40 in Bertem.
Google Street View

Mogelijk nog meer geluidshinder na plaatsing nieuwe geluidsschermen langs E40 in Bertem: "Het is bijna ongelofelijk"

De vernieuwde geluidsschermen langs de E40 in Bertem zouden het geluid van de autosnelweg nog steeds niet voldoende dempen. Sommige inwoners klagen dat er in het dorp nog meer geluidshinder is dan voordien. De burgemeester is op de hoogte van het probleem en vraagt het Agentschap Wegen en Verkeer om geluidsmetingen te doen.  

In oktober werden de werken aan de geluidsschermen aan de E40 in Bertem afgerond. In totaal plaatste het Agentschap Wegen en Verkeer voor 700 meter aan nieuwe, hogere schermen. Maar wat blijkt nu: op sociale media klagen mensen dat het geluid van de autosnelweg nog steeds fel te horen is. Op sommige plaatsen zou er zelfs nog meer geluidshinder zijn dan voordien.

De gemeente Bertem is op de hoogte van het probleem. “Wij stellen zelf ook vast dat we de autosnelweg nog steeds fel horen in het dorp”, zegt burgemeester Joël Vander Elst (Open VLD). “We hebben ook heel wat mails binnengekregen van buurtbewoners die zeggen dat ze het gevoel hebben dat het nu nog erger is.”

Anderhalve meter hoger

Of het geluid nu feller of minder is dan voordien kan de burgemeester niet zeggen. "Daarom hebben we gevraagd aan het Agentschap Wegen en Verkeer om het geluid op te meten", stelt de Vander Elst. "Zo zijn we zeker dat we met de juiste informatie aan de slag kunnen."

De nieuwe geluidsmuur is langer en anderhalve meter hoger dan het vorige exemplaar. "Dan moet het al aan de kwaliteit van de geluidsmuren liggen", meent de burgemeester. "Het is bijna ongelofelijk dat het geluid feller zou zijn dan voordien. Mocht dat toch zo zijn, dan gaan wij met Wegen en Verkeer aan tafel zitten om te bekijken hoe zij dit gaan oplossen."

Meest gelezen