Mama Ishori Chhetri (38) en haar zoontje Ishan (2,5) uit Keerbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Mama Ishori Chhetri (38) en haar zoontje Ishan (2,5) uit Keerbergen. © Photo News

Ouders van kindje dat vastgebonden werd met tape dienen klacht in tegen crèche: “Wat is daar de voorbije twee jaar allemaal gebeurd?”

De ouders van Ishan (2,5) - het kindje van wie een foto rondging waarop hij aan zijn bedje is vastgebonden met tape - hebben klacht ingediend bij de politie tegen de crèche ‘Mippie en Moppie 2' in Keerbergen. Mama Ishori zag donderdag voor het eerst de beruchte foto toen ze door de politie werd uitgenodigd voor een verhoor.

  1. HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeckhout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”
    61

    HET DUEL. Mahdi (CD&V) en Vaneeck­hout (Groen) vol in de aanval over migratie: “U maakt Vlaams Belang op die manier alleen maar groter”

    In het derde ‘Duel’ in de studio van VTM Nieuws namen CD&V-voorzitter Sammy Mahdi en Jeremie Vaneeckhout, co-voorzitter voor Groen, het zondagmiddag tegen elkaar op. Het werd een vijandig duel, waarin zeer scherpe verwijten over en weer werden geslingerd binnen de thema’s zorg, landbouw en migratie. Met name over migratie gingen de twee kopstukken fel tekeer tegen elkaar. “U gedraagt zich als een aanhangwagen van extreemrechts”, zei Vaneeckhout. “Het beste communicatiebureau voor Vlaams Belang zijn de ideeën van de groenen”, stelde Mahdi.
  2. Spilindex overschreden: lonen van ambtenaren en uitkeringen zullen opnieuw stijgen

    Spilindex overschre­den: lonen van ambtenaren en uitkerin­gen zullen opnieuw stijgen

    De inflatie, het cijfer dat aangeeft hoe snel de prijzen stijgen, stijgt naar 3,4%. Dat blijkt uit cijfers van statistiekbureau Statbel. We zien een kleine stijging tegenover vorige maand, toen het cijfer stabiliseerde op 3,18%. Het Federaal Planbureau verwachtte dat de inflatie zou stijgen naar 4,15%. Hoewel het cijfer dus minder toeneemt dan verwacht, is de spilindex toch overschreden en zullen uitkeringen en pensioenen in mei en lonen bij de overheid in juni mee stijgen, zegt onze geldexpert Stijn Baert (UGent).