Slachtoffers van de recente overstromingen in Pakistan staan in de rij voor voedsel. Ruim 30 miljoen Pakistanen zijn op de vlucht voor de klimaatramp die werd veroorzaakt door de uitstoot van broeikasgassen door voornamelijk rijke geïndustrialiseerde landen.
Volledig scherm
PREMIUM
Slachtoffers van de recente overstromingen in Pakistan staan in de rij voor voedsel. Ruim 30 miljoen Pakistanen zijn op de vlucht voor de klimaatramp die werd veroorzaakt door de uitstoot van broeikasgassen door voornamelijk rijke geïndustrialiseerde landen. © REUTERS

Europa wil klimaatschade in arme landen vergoeden, maar raakt maar niet van verslaving fossiele brandstoffen af

De klimaattop in Egypte gaat verlengingen in. Vanochtend zorgde de Europese Unie voor een doorbraak toen het instemde met de oprichting van een verlies- en schadefonds om arme landen te helpen bij klimaatrampen. Maar de engagementen inzake uitstootreductie zijn ontoereikend, zodat deze conferentie - alweer - een gemiste kans lijkt om de oorzaak van het probleem aan te pakken.

23 reacties

  • luc van loock

    1 jaar geleden
    Als Afrika slechts 4% van de verontreiniging vertegenwoordigt, dan zullen al onze afgedankte oude wagens toch niet zo vervuilend zijn als ze ons willen doen geloven.
  • Theo Lavers

    1 jaar geleden
    Domme tittel.Wat een wereld.Dat we af willen van iets slecht? kan best zijn en is goed .Dat we geen deftig alternatief hebben is oerdom. Zelf wetenschapper zijnde lijkt het mij eerder een gokschap. Eerst deftige alternatieven en daarna afschaffen! wind en zon is onvoldoende .Ons netwerk is trouwens 4x te licht om alles elektrisch te maken waardoor we trouwens 90% afhankelijk worden van China. Hallo EU nog geen les geleerd na het Russische debacle? Slimme bende ?
  • Ronald Van Beneden

    1 jaar geleden
    Deze klimaat bijeenkomst had maar één doel geld. Terwijl iedere echte wetenschapper weet dat het grove leugens zijn.Klimaat opwarming is er maar kijk eens naar de geschiedenis van de aarde en niet op een tijdspanne van 100 jaar. Alles past perfect in de cyclus van de aarde. CO2 heeft er niks mee te maken, de zon alles.
  • Jean-Pierre Vispoel Rousseau

    1 jaar geleden
    Financiën verschuiven, meer niet?
  • Edwin Van den broeck

    1 jaar geleden
    Ze gaan dus belastingsgeld van het werkvolk (lees armen) uit rijke landen geven aan de rijken in arme landen.