Max Verstappen (rechts) haalde het met overmacht in Abu Dhabi.
Volledig scherm
Max Verstappen (rechts) haalde het met overmacht in Abu Dhabi. © Photo News

Max Verstappen sluit seizoen af met GP-zege in Abu Dhabi, Charles Leclerc wordt tweede en is vicewereldkampioen

Formule 1Max Verstappen heeft de laatste GP van het seizoen in Abu Dhabi gewonnen. De Nederlander reed soeverein van start tot finish aan de leiding. In de strijd om de tweede plaats van de GP en het wereldkampioenschap hield Charles Leclerc Sergio Perez af. Lewis Hamilton verdween enkele ronden voor het einde al in de coulissen.

16 reacties

  • Sigreyko Moon

    1 jaar geleden
    Super en fantastisch!
  • Guido David

    1 jaar geleden
    Teamplayer? Ging hij Sergio niet helpen indien nodig? Winnen belangrijker en daarbij zijn ploegmaat en team in twijfel brengen… Verder respect voor zijn stuurmanskunst maar dat hebben er meerdere op de grid waarbij enkel een degelijke wagen ontbreekt. En alles wat hij nu verafschuwt in de media hebben hij en zijn team, inclusief de FIA in de hand gewerkt
  • Nicolas Charpentier

    1 jaar geleden
    Max Verstappen wint voor de 15de keer dit seizoen. Charles Leclerc is vice kampioen, voor Sergio Perez. spijtig geen 1-2 voor Red Bull HRC voor de WK stand. Niet zo'n spannende race vandaag, maar dat komt vooral door dit lelijke circuit. 4x Wereldkampioen Sebastian Vettel stopt spijtig genoeg met zijn Formule 1 carrière. een pure race die we zeker als piloot gaan missen. Het F1 seizoen is gedaan, nu wachten op nieuwe auto's en het nieuwe seizoen in Maart 2023.
  • jo vissenaeken

    1 jaar geleden
    Om de zo veel tijd komt er nieuw talent dat paar jaar wk kampioen zal zijn. Verstappen zijne tijd is nu..benieuwd naar volgend seizoen
  • jos dedecker

    1 jaar geleden
    Net als vorig seizoen is Max veruit de beste coureur, in opnieuw de op 1 na beste auto. Hamilton toont weer aan een modale coureur te zijn als hij niet in de beste auto zit.