De wijkagent van Essen Luwdig Suijkerbuijk en de wijkagent van Nispen Tim van Toren. © Politie.nl

Twintig kilo vuurwerk in beslag genomen bij politiecontroles in Antwerpse grensstreek

Voor het eerst sinds de coronapandemie hebben de Belgische en de Nederlandse politie opnieuw een gezamenlijke controleactie in de Antwerpse grensregio georganiseerd. Er werden donderdag in beide landen ongeveer 380 voertuigen gecontroleerd, meldt de federale politie.

(blg, jtp)

Vanuit de politiezones Noord, Grens, Regio Turnhout en Kempen Noord-Oost vertrokken vijftien gemengde teams waarbij een Nederlandse en Belgische agent samen in een Nederlands of Belgisch - al dan niet anoniem - politievoertuig patrouilleerden in de grensstreek.

Tijdens de actie werden verschillende feiten vastgesteld, waaronder rijden onder invloed van drugs of alcohol, het niet dragen van de autogordel of rijden zonder rijbewijs. Er werd ook twintig kilo vuurwerk en enkele gebruikershoeveelheden drugs in beslag genomen.

Enkele gemengde eenheden werden ook ingezet in het kader van drie woninginbraken. Voorts werden er controles uitgevoerd met steun van een drugshond en liepen Belgische agenten mee in een grootschalige oefening in de binnenstad van Breda, als voorbereiding op hun bijstand tijdens de komende carnavalsperiode.

Op Belgisch grondgebied werden er 78 voertuigen doorzocht en 83 personen gecontroleerd. Het doel van de gezamenlijke actie was onder meer een hernieuwde kennismaking, het bevorderen van de samenwerking en het versterken van de kennis van elkaars werkgebied en werkwijze. De provinciale actie werd gecoördineerd door de Coördinatie- en Steundirectie (CSD) van de Federale Politie in Antwerpen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER