Oekraïense tanks in de regio van Cherson.
Volledig scherm
Oekraïense tanks in de regio van Cherson. © AFP

"Oorlog is in lente van 2023 voorbij", zegt Oekraïense onderminister van Defensie

De Oekraïense strijdkrachten zouden al eind dit jaar opnieuw de dienst kunnen uitmaken op de door de Russen bezette Krim. Dat heeft de onderminister van Defensie, Volodymyr Havrylov, zaterdag gezegd in een interview met Sky News. De oorlog met Rusland zal volgens hem in de lente van 2023 voorbij zijn.

37 reacties

  • Paul Hendriks

    1 jaar geleden
    Ja,ja de Russen hebben een beestje aan hun been dat niet meer loslaat .
  • andre van de wege

    1 jaar geleden
    ik hoop dat de het volk van rusland op straat komen .
  • Peter De Sutter

    1 jaar geleden
    Eerder sprak men in Kiev dat de oorlog in augustus ging gedaan zijn ook,….wishful thinking! We hangen hier nog voor jaren aan vast !
  • Christine Laevers

    1 jaar geleden
    De Krim zou kunnen vallen voor einde december (info van de Oekraiense regering). Zelfs als de Krim valt begin februari is het nog een voltreffer. Het westen kan maar beter aan dat idee wennen. Het is uiteindelijk ook logisch EN rationeel. Dat Kremlin regime mag voor eens en voor altijd geen enkel cadeau krijgen of ze voelen zich gesterkt om na enige tijd opnieuw de internationale afspraken te schenden.
  • Jo Peeters

    1 jaar geleden
    Voor Europa is het beter dat Oekraïne samen gaat met Rusland. Voor de gewone Rus is het leven in Rusland niet slecht. Is Oekraïne nu beter met alles aan flarden geschoten? Russen en Oekraïners is 1 volk. Europa heeft de grootste schuld aan deze situatie door Oekraïne te willen opslorpen.