AFP or licensors

Coldplay opnieuw op 1 in opvallend recente MNM1000-lijst

De MNM1000 is voor het tweede jaar op rij geëindigd met “Viva la Vida” van Coldplay op nummer één. De top vijf werd vervolledigd door “As it was” van Harry Styles, “Bohemian rhapsody” van Queen, “What makes you beautiful” van One Direction en “Vuurwerk” van Camille. De luisteraars kozen opvallend veel voor recente songs, maar naar aanleiding van het recente overlijden van Nicole Josy was er ook een opvallende oudste nieuwkomer in de lijst.

Terwijl de traditionele toplijsten van radiozenders vaak teren op klassiekers, tapt MNM met zijn luisteraars uit een heel ander vaatje: dat van de recente popnummers. Zo blijkt uit de veertiende editie van de MNM1000, die de hele week werd  uitgezonden door de VRT-zender.

De volledige lijst werd eerder deze week al bekend gemaakt, maar voor de volgorde van de top tien kon nog tot en met zaterdagnamiddag gestemd worden. Dit zijn de allerbeste tien volgens de MNM-luisteraars:

  1. Coldplay - "Viva la vida"
  2. Harry Styles - "As it was"
  3. Queen - "Bohemian rhapsody" 
  4. One Direction - "What makes you beautiful"
  5. Camille - "Vuurwerk"
  6. Linkin Park - "In the end"
  7. Avicii - "Wake me up"
  8. ABBA - "Dancing queen"
  9. Ed Sheeran - "Perfect"
  10. Stromae - "Alors on danse"

Coldplay staat voor het tweede jaar op rij op nummer één met “Viva la vida”. In totaal stond het liedje al drie keer op één, want in 2011 prijkte het nummer ook al bovenaan de lijst. Verder valt op dat Harry Styles twee keer in de top vijf staat: één keer solo, met “As it was” en één keer met One Direction, met het nummer “What makes you beautiful”.

In totaal staat Styles maar liefst vijftien keer in de lijst. Hij is zo, samen met Rihanna, de vaakst genoteerde artiest. De noteringen van Styles en Rihanna tonen aan dat de luisteraars van MNM opvallend kiezen voor recente songs: iets meer dan de helft zijn nummers van 2010 of recenter. 

De oudste nieuwkomer in de lijst is Nicole & Hugo met “Goeiemorgen, morgen” uit 1971, een nummer dat 51 jaar oud is. Het is een eerbetoon aan de pas overleden Nicole Josy.

Meest gelezen