COLUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Al 11 ochtenden stuur ik hem een berichtje dat ik hem mis, al 11 dagen komt er niets meer terug”
Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison blijft nu verweesd achter met twee zonen om voor te zorgen en een gat in haar hart. Tom schreef over zijn laatste weken met zijn gezin, nu schrijft Alison over haar dagen zonder hem. “De jongens slapen om beurten bij mij. Vorige week hoorde ik mijn oudste zeggen: ‘Zo moet mama niet alleen slapen.’”
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUM60
COLUMN. “Wij Walen, wat hebben we misdaan? Waarom gaat het al 50 jaar zo slecht?”
-
PREMIUM
ONZE OPINIE. “Dat centrale toetsen extra stress bij leerlingen veroorzaken, is het flauwste argument in jaren”
Tienduizenden leerlingen zullen de komende weken voor het eerst de zogenaamde ‘Vlaamse toets’ afleggen. De resultaten moeten het mogelijk maken om scholen met elkaar te vergelijken. De Vlaamse Scholierenkoepel waarschuwt echter dat de invoering van de test kan leiden tot meer stress bij jongeren. “Het flauwste argument dat de voorbije jaren is gepasseerd”, schrijft onderzoeksjournalist Jeroen Bossaert. “Als het vermijden van stress een doel zou moeten zijn van onderwijs, dan kunnen we scholen beter sluiten.” -
Independer
De waarde van je inboedel fout ingeschat? Dan riskeer je een financiële aderlating bij brand of diefstal
Wil je niet het risico lopen onderverzekerd te zijn, en bij brand of diefstal bijgevolg een te lage schadevergoeding uitbetaald te krijgen, dan moet je een juiste inboedelbeschrijving maken om de waarde van je bezittingen in te schatten. Maar hoe doe je dat precies? Independer.be geeft vijf onmisbare tips. -
-
HLN Shop
Op safari in de Benelux: vijf zinderende ervaringen om na te jagen
-
PREMIUM
Partner Alison over plotse dood van chef-kok Tom Van Lysebettens: “Hij haalde niet eens z’n euthanasie. Hij is gestorven op z'n eigen tijd. Zelfs dat heeft hij schoon gedaan”
Drie maanden lang, in wekelijkse HLN-columns, vertelde chef-kok Tom Van Lysebettens (35) openhartig over zijn strijd tegen kanker. Toch kwam zijn dood, op 4 november, nog gruwelijk onverwacht. Ook voor hemzelf en zijn familie. Zelfs de inderhaast geregelde euthanasie haalde hij niet. Partner Alison Roels (35) doet nu voor het eerst haar verhaal. “Onze zoontjes die ziekenhuiskamer zien buitenstappen: dat is een beeld dat ik nooit nog vergeet. Mijn hart brak in duizend stukken.” -
PREMIUM10
COLUMN. Marnix Peeters: “Eigenlijk is het geen leven meer, maar niettemin blijft hij zich er krachtig aan vastklampen”
Marnix Peeters, jarenlang interviewer en reportagemaker bij deze krant, kijkt haarscherp naar de dingen als columnist. Deze week: zijn vader. “In de cafetaria krijgt hij een Duvel, maar dat kan het gemopper niet stillen. Eigenlijk is het geen leven meer, maar niettemin blijft hij zich er krachtig aan vastklampen.” -
PREMIUM22
ONZE OPINIE. “Voor een Derde Wereldoorlog is al vaak gewaarschuwd, maar hij is nog niet uitgebroken”
-
PREMIUM29
COLUMN. Als lezer van HLN doet u Eva Daeleman een groot plezier door haar nieuwste boek niet te kopen
-
9
ONZE OPINIE. “Met jouw inbreng en vragen maken we van HLN meer dan ooit de hartslag van Vlaanderen”
Niet alleen journalisten stellen vragen, vanaf vandaag kan jij dat als lezer evengoed. HLN lanceert een initiatief om ervoor te zorgen dat we meer dan ooit onze belangrijkste missie kunnen vervullen: zorgen dat al jouw vragen beantwoord zijn. -
PREMIUM
LEVENSVERHAAL. De dokters hadden hem twee tot drie jaar gegeven. Het werden uiteindelijk maar zes maanden: afscheid van chef-kok en HLN-columnist Tom Van Lysebettens (35)
De dokters hadden hem twee tot drie jaar gegeven. Het werden uiteindelijk maar zes maanden. Met Tom Van Lysebettens (35) verliest culinair Vlaanderen een groot chef, maar vooral een warm, innemend en moedig mens. “Als ik mijn zonen in bed steek, verwonder ik me hoe schoon ze zijn. Dju, wat een prachtkinders!” -
HLN Shop
Ga voor schoonheid én degelijkheid: in vijf stappen naar jouw ideale e-bike
3 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageerKarl Van der Zande
Martine Diricx
Axel Italis