Tom van Lysebettens, chef-kok van restaurant Cochon De luxe
Volledig scherm
PREMIUM
Tom van Lysebettens, chef-kok van restaurant Cochon De luxe © Wannes Nimmegeers

COLUMN. Alison Roels, weduwe van chef Cochon De Luxe: “Al 11 ochtenden stuur ik hem een berichtje dat ik hem mis, al 11 dagen komt er niets meer terug”

Eén jaar en drie maanden na de diagnose van ongeneeslijke darmkanker overleed chef-kok Tom van Lysebettens (35) van Cochon de Luxe in Gent. De laatste maanden van zijn leven beschreef hij voor HLN hoe hij bleef vechten tégen stoute tumoren en vóór meer tijd met vrouw en kinderen. Zijn geliefde Alison blijft nu verweesd achter met twee zonen om voor te zorgen en een gat in haar hart. Tom schreef over zijn laatste weken met zijn gezin, nu schrijft Alison over haar dagen zonder hem. “De jongens slapen om beurten bij mij. Vorige week hoorde ik mijn oudste zeggen: ‘Zo moet mama niet alleen slapen.’”

3 reacties

  • Karl Van der Zande

    1 jaar geleden
    Veel sterkte... en jezelf bezig houden. ik weet wat het is life is hard
  • Martine Diricx

    1 jaar geleden
    Het is hard iemand te verliezen die je soulmate is, ik heb de mijne 13 jaar geleden verloren, een mens moet verder, gelukkig had ik m n 3 zonen, maar je geliefde verliezen in 6 maanden tijd is hard Wees sterk en blij dat je je zonen hebt, een reden om verder te gaan,,… nog heel veel sterkte gewenst
  • Axel Italis

    1 jaar geleden
    Een punt waar vele mensen nauwelijks aan denken: Het leven is eindig! Dus zij die de 65 halen, gun hun het extra glaasje wijn maar, ze zijn quasi zeker over de helft!