Direct naar artikelinhoud
NieuwsVerenigde Staten

Schutter opent vuur in holebi-nachtclub in Colorado: 5 doden en 18 gewonden

Beeld ter illustratieBeeld Getty Images/Cavan Images RF

Er zijn 5 doden en 18 gewonden gevallen bij een schietpartij in Club Q, een holebi-nachtclub in Colorado Springs in de Amerikaanse staat Colorado. De verdachte wordt momenteel verzorgd in een ziekenhuis. Dat meldt de lokale politie. De gewonden werden overgebracht naar verschillende lokale ziekenhuizen. De hulpdiensten waren massaal aanwezig, tonen videobeelden gedeeld op sociale media.

Video wordt geladen...

De politie van Colorado Springs werd omstreeks middernacht lokale tijd opgeroepen voor een schietpartij aan de North Academy Boulevard. Er is op het moment van schrijven sprake van 5 doden en 18 gewonden. Dat kan nog veranderen, meldt de woordvoerster van de politie. Ook de FBI is ter plekke voor het politieonderzoek. Er is één verdachte. Die is gewond en bevindt zich momenteel in een ziekenhuis. Over het motief is op dit moment geen duidelijkheid.

Twitter bericht wordt geladen...

Volgens een verslaggever van lokale tv-zender KKTV is de locatie van de schietpartij Club Q. De club adverteert zich als een “nachtclub voor volwassen homo’s en lesbiennes met thema-avonden zoals karaoke, dragshows en dj’s”. In een video gepost op Twitter is te zien hoe de politie en ziekenwagens massaal aanwezig zijn.

Twitter bericht wordt geladen...

In Club Q zou volgens de Facebook-pagina van de nachtclub afgelopen nacht onder andere een dragshow plaatsvinden.