©  Jef Matthee

Hoogtepunt van Night of the Proms in Sportpaleis blijkt niet Metejoor maar zijn zus Lisa (29): “Het moet nog allemaal wat binnenkomen”

Het hoogtepunt van de avond. De revelatie van de Proms. En ook: kippenvel. Niets dan lof en hulde aan het adres van Lisa van Rossem (29) na haar performance op de Night of the Proms vrijdagavond. De zus van Metejoor bewees er dat ze ook zonder zíjn hits kan overtuigen. Of ze de smaak nu te pakken heeft? “De prioriteit ligt bij de optredens met mijn broer, maar ik voel wel iets kriebelen.”

Eline VandeGehuchte

Eerder op de avond stond Lisa naast haar broer Joris op het podium van de Antwerpse muziektempel. Als vast lid van de band die Metejoor begeleidt, is ze het gewend om de backings te verzorgen van megahits 1 op een miljoen en Dit is wat mijn mama zei. Maar dat ze nadien op eigen houtje het Sportpaleis loeiend luid en ook muisstil kreeg, kwam toch als de verrassing van de avond.

Een volledig onbekende bij het publiek is Lisa nochtans niet. In 2016 viel ze op door haar audities in The Voice van Vlaanderen. Onder meer door haar cover van Whitney Houstons I have nothing schopte ze het tot de liveshows. “Dit hebben we nog niet veel gemaakt”, klonk het toen in koor bij Bent Van Looy, Bart Peeters, Natalia en Koen Wauters. Op de Night of the Proms mag ze dat staaltje omverblazen dus nog eens overdoen. “Toen ik met mijn broer meekwam naar de zomereditie van Night of the Proms in openlucht in Koksijde, herkende de organisatie mij van The Voice. Ik kreeg de vraag of ik het nummer van mijn auditie wou zingen. Natuurlijk heb ik meteen ‘ja’ gezegd.”

Hoe voelde dat, om plots op de voorgrond te staan voor zo’n publiek?

“Heel imponerend. Toen ik zag hoe groot het publiek was, moest ik toch even slikken. Ik had plots enorm veel stress. Niet uit faalangst, gewoon uit pure opwinding voor wat ik ging doen. Ik heb me wel op tijd kunnen oppeppen om er ten volle van te genieten.”

En dan krijg je zo’n lovende reacties.

“Ongelofelijk. Het moet nog allemaal wat binnenkomen. Zodra ik van het podium stapte vrijdagavond, ben ik in tranen uitgebarsten. Ik denk dat alle adrenaline eruit moest. Toen ik in mijn bed lag, kon ik natuurlijk niet slapen. Ik heb mijn app met meditatieoefeningen moeten openen vooraleer dat lukte. (lacht)

Je stond plots tussen en naast grote artiesten. Hoe was dat?

“Ik ben sowieso een grote fan van alles dat soul, funk en disco is. Kool & The Gang was headliner dus ik was best wel starstruck toen ik hen zag. Bij hun nummer Celebration stonden we allemaal samen op het podium, dat was onwezenlijk voor mij. Nog beter werd het toen een van de bandleden naar mij toe kwam na mijn eigen solo. Hij vroeg of ik even mee wilde komen naar de loge van de band omdat de rest zo ondersteboven was van mijn nummer. Ik heb even met hen gebabbeld en ze hebben me gefeliciteerd. Ik krijg er nog kippenvel van als ik eraan denk.”

Je klinkt ook alsof je boordevol energie zit. Wat volgt er nu?

“Er is nog de tweede show vanavond in het Sportpaleis, dan trekt de Night of the Proms verder. En mochten ze me vragen om mee te gaan, ik zou niet twijfelen!”

(lees verder onder de foto)

©  Jef Matthee

Volgend jaar sta je opnieuw in het Sportpaleis.Niet solo maar als backing vocals bij Metejoor. Is het niet vervelend om altijd het ‘zusje van’ Metejoor te zijn?

“Zeker niet. Nog voor er sprake was van Metejoor, was Joris al een bekend figuur in ons kleine Turnhout. Ik ben altijd het kleine zusje geweest en ik heb dat nooit vreemd gevonden. Ik ben blij dat hij uiteindelijk ook is verder gegaan met muziek, het heeft onze band als broer en zus hechter gemaakt.”

Op welk gebied?

“We hadden plots een gedeelde passie, dat maakte dat we veel meer met elkaar omgingen. Naar awardshows gaan samen, gezellig gaan eten, … Net door die muziek zien we elkaar nu veel meer.”

Zien we je straks ook alleen op het grote podium?

“Er zijn nog geen concrete plannen voor een solocarrière. Maar het kriebelt wel. Zeker na de Proms en het enthousiasme dat er is gekomen, voel ik de ambitie om er iets mee te doen. Maar de prioriteit ligt eerst bij de optredens met de band van mijn broer. Ik kijk uit naar al onze optredens samen. En het is ook Joris die uiteindelijk de shows moet trekken, ik kan vooral genieten zonder al te veel stress.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  Jef Matthee

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer