©  AFP

Afscheid van Sebastian Vettel: “Er zijn belangrijkere dingen dan rondjes draaien”

‘The Last Lap’, stond op zijn helm, de laatste ronde. Met het WK-punt van de tiende plaats heeft viervoudig wereldkampioen Sebastian Vettel afscheid genomen van de F1.

Marc Cornelissen

Het hele slotweekend in Abu Dhabi stond in het teken van het afscheid van Sebastian Vettel. Zijn vader en broer waren present - vrouw en kinderen niet - en zowat heel de paddock jogde of wandelde zaterdagavond een rondje over het circuit in zijn gezelschap. Zijn 299ste race werd niet de beste van de 35-jarige Duitser, maar hij vocht voor wat hij waard was. Het werd een tiende plek, net niet genoeg om Aston Martin een plaats te doen winnen bij de constructeurs, wat 12 miljoen extra had opgeleverd.

Vettel: “Deze race kende een heel andere aanloop dan normaal, maar toen de lichten uitgingen werd het een leuke wedstrijd. Ik had op meer punten gehoopt, maar mijn strategie was wellicht de traagste. Ik onthou vooral de vele steun, de brieven, de vlaggen en de glimlachen. Ik ben zeker dat ik het harder ga missen dan ik nu besef.”

Sinds zijn gedwongen afscheid bij Ferrari had Vettel met de Aston Martin geen topauto meer. Hij focuste op andere thema’s, zoals de klimaat- en genderproblematiek. “De laatste twee seizoenen waren op sportief vlak ontgoochelend, maar het waren wel twee belangrijke jaren in mijn leven. Er zijn belangrijkere dingen in het leven dan racen in rondjes. Je kan mensen inspireren met wat je doet en zegt. Ik voel me bevoorrecht dat ik dit kon doen en ik hoop dat het goede werk wordt voortgezet.”

Vettel reed van 2007 tot nu voor BMW-Sauber, Toro Rosso, Red Bull, Ferrari en Aston Martin. Hij won 4 wereldtitels en 53 wedstrijden. 57 keer pakte hij de pole, 38 keer reed hij de snelste wedstrijdronde. (mc)

LEES OOK. Vettel zwaait af voor kind en klimaat. Bekijk hier zijn videoboodschap

Sebastian Vettel draait nog wat donuts voor hij voor het laatst uit zijn auto stapt. ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer