Veel lege plekken op de eretribune van het Al Bayt Stadium in Al Khor.
Volledig scherm
Veel lege plekken op de eretribune van het Al Bayt Stadium in Al Khor. © REUTERS
Qatar QAT
0
EINDE
2
Ecuador ECU
  • Enner Valencia Goal 16' 31'

Dramatische start voor Qatar tegen Ecuador: gastland al na halfuur weggespeeld, fans lopen tijdens rust weg

Kater voor Qatar. Als eerste gastland ooit een WK-openingsmatch verloren. En hoe. Na een halfuur had Enner Valencia, spitsbroeder van Batshuayi bij Fenerbahce, al drie keer toegeslagen. Nog een geluk dat de eerste, na amper drie minuten, nog afgekeurd werd. De Qatari waren werkelijk nergens. De thuisfans verlieten tijdens de pauze al massaal het stadion. Ecuador, met een sterke Genkie Angelo Preciado, meteen stevig op kop in groep A met ook Nederland en Senegal.

42 reacties

  • Florent Marien

    1 jaar geleden
    Met al hun voetbalkennis dachten ze misschien dat een voetbalwedstrijd maar 45 minuten duurde !!
  • Eric Urkens

    1 jaar geleden
    De Qatarezen gaan zo toch nog aan de drank geraken. Gewoon hun nationale ploeg blijven volgen.
  • Mohamed Ajermou

    1 jaar geleden
    Ik dacht dat het een om gekochte match was ...veel roddels weinig van waar!
  • Christophe Heereman

    1 jaar geleden
    Vanwaar toch die reacties om Qatar de grond in te boren? Dit is een kleiner voetballand dat probeert aan haar voetbaltoekomst te werken, zowel op vlak van clubs als natie. Het is niet onlogisch dat dit niet vanzelf gaat en dat je je matchen verliest. Mogen dan enkel toplanden nog een groot tornooi organiseren? Misschien wel, ja, maar dan kiezen we er wel voor om kleinere voetbalnaties achtergesteld te houden. Anyway, zo'n land hiervoor uitlachen vind ik wel hoe dan ook laag bij de grond.
  • Jan De Vos

    1 jaar geleden
    Waarom is de Belgische media toch zo negatief. Zijn de ULTRAS en zatte supporters het voorbeeld. De Ideale wereld bestaat niet ! Mentaliteit in Qatar, Dubai, ... Op vele punten verwerpelijk, ... Maar ze hebben een woestijn veranderd in leefbare moderne steden, inderdaad waar werknemers tijdelijk contracten hebben en daarna het land moeten verlaten.