Defensieminister Ludivine Dedonder (PS).
Volledig scherm
Defensieminister Ludivine Dedonder (PS). © BELGA

Leger versoepelt voorwaarden voor aanwerving

Het Belgisch leger hervormt de selectieprocedure wegens "niet meer aan de huidige situatie aangepast", aldus defensieminister Ludivine Dedonder (PS). Staan onder meer ter discussie: de strenge oogvereisten voor piloten. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag.

  1. Defensie, Actiris en Bruxelles Formation slaan handen in elkaar om meer Brusselaars aan het werk te krijgen binnen Belgisch leger
    Brussels Gewest

    Defensie, Actiris en Bruxelles Formation slaan handen in elkaar om meer Brusse­laars aan het werk te krijgen binnen Belgisch leger

    Op de Koninklijke Militaire School in Brussel is dinsdag een brede samenwerkingsovereenkomst tussen Defensie, de Brusselse arbeidsbemiddelingsdienst Actiris en Bruxelles Formation ondertekend rond rekrutering en opleiding. Dat gebeurde door defensieminister Ludovic Dedonder (PS), Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) en minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt (DéFI). Met Vlaanderen en Wallonië werden eerder gelijkaardige akkoorden gesloten.
  2. Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blankenbergse kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”
    PREMIUM

    Foto’s van luxeleven op Tenerife doen Blanken­berg­se kapper Dylan L. (28) de das om: “Hij pronkte met wagen van 117.000 euro op Instagram”

    Hij had het hazenpad al gekozen, toen de rechter in Brugge hem eind december vorig jaar bij verstek veroordeelde tot een effectieve celstraf wegens nieuwe drugsfeiten. Maar de Blankenbergse kapper Dylan L. (28) deelde gretig foto’s van het leventje dat hij intussen leidde op Tenerife. Met een Mercedes C63 én een gepersonaliseerde nummerplaat als ultiem symbool van al die luxe. Dat gepoch deed hem zaterdag de das om. Portret van een kapper met losse handjes, die vorige week nog genoemd werd in een zaak rond smokkel van drugs in de gevangenis van Brugge.
    Blankenberge