Agentschap Opgroeien herevalueert alle vestigingen van kinderdagverblijf Mippie en Moppie in Keerbergen en Zemst

Het Agentschap Opgroeien herevalueert momenteel alle kinderdagverblijven onder de groep Mippie en Moppie. Dat bevestigt het kabinet van Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V). Ook het Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling (VECK) is gevraagd om de opvanglocaties te onderzoeken. Eén vestiging van Mippie en Moppie moest eerder deze week haar deuren sluiten na een incident waarbij een kind met ducttape aan zijn bedje werd gebonden. De minister verwacht zo snel mogelijk duidelijkheid van Agentschap Opgroeien over de andere vestigingen. 

De groep Mippie en Moppie telt 5 vestigingen verspreid over Keerbergen, Zemst, Weerde en Hofstade. Vorige week kwam een vestiging in Keerbergen, Mippie en Moppie 2, in opspraak na een incident waarbij een kind in zijn slaapzak met ducttape werd vastgebonden aan zijn bedje. Het Agentschap Opgroeien trok de vergunning van de crèche in met onmiddellijke ingang. Daarna traden ook andere ouders naar buiten met verhalen over hun ervaringen met het kinderdagverblijf. 

Ook Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits is bezorgd over de situatie. "Ouders moeten met hun klachten terecht kunnen bij een zorgzame overheid", zegt Crevits. "Het Agentschap Opgroeien heeft de opdracht om daadkrachtig op te treden wanneer de integriteit van kinderen in gevaar is. Dit heb ik, sinds ik terug aan de slag ben, nogmaals zeer duidelijk gemaakt zoals woensdag tijdens het plenaire debat in het parlement."

De minister wil zo snel mogelijk uitsluitsel over de mogelijke sluiting van andere kinderdagverblijven van de groep Mippie en Moppie. 

BEKIJK - reportage Terzake over kinderdagverblijf Mippie en Moppie 2 in Keerbergen

Videospeler inladen...

Meest gelezen