Pixabay

Crèche in Bilzen moet voorlopig 3 maanden dicht na klacht over geforceerd voeden

In Bilzen mag de kindercrèche “Het Warm Nestje” drie maanden lang geen kinderen meer opvangen. Dat schrijft De Standaard. Het Agentschap Opgroeien heeft de vergunning geschorst na meerdere klachten. 17 ouders hebben de stad om hulp gevraagd om andere opvang te kunnen vinden. 

Zo liep er vorige maand nog een klacht binnen over geforceerd eten. In de zomer was er ook al een klacht binnengekomen en tijdens de inspectie die daar op volgde werden meerdere tekorten vastgesteld. De ouders en ook de stad Bilzen zijn intussen op de hoogte gebracht. De stad probeert nu alternatieven te zoeken voor de 24 kinderen die in de crèche werden opgevangen.

“We hebben vrijdag in de late namiddag een schrijven ontvangen van het Agentschap Opgroeien waarbij ze meedeelden dat het kinderdagverblijf voor 3 maanden geschorst is”, zegt burgemeester Bruno Steegen. (Beter Bilzen). “Er is een heel onderzoek geweest en we zullen vandaag ook in gesprek gaan met de uitbaatster van het kinderdagverblijf. Als stad moeten wij er nu voor zorgen dat de 24 kinderen die er dagelijks opgevangen werden, een andere plaats krijgen.  

“Onze diensten zijn er nu mee bezig, en dat is de eerste prioriteit”, gaat Steegen verder. “Het is niet gemakkelijk want er zijn overal wachtlijsten. Ik heb begrepen dat de uitbaatster morgen ook een gesprek heeft met het Agentschap Opgroeien.”

Opvangplaatsen gezocht

Afgelopen weekend kwamen er bij de stad Bilzen al verschillende verontruste telefoontjes binnen van ouders die nu naar een andere opvangplaats moeten zoeken. "We hebben al 17 mails ontvangen met vragen naar opvang", aldus schepen van Kinderopvang Griet Mebis (Open VLD). Bilzen zal nu in de eerste plaats nagaan of bij bestaande kindercrèches in de stad tijdelijk bijkomende opvangcapaciteit mogelijk is. "We zoeken ook in buurgemeenten", vult de schepen aan.

De stad zal de aanvragen van ouders koppelen aan de beschikbare plaatsen. "Dat leggen we dan voor aan Agentschap Opgroeien, ze hebben drie werkdagen tijd om al dan niet hun toestemming te geven", besluit Mebis.

Meest gelezen