Direct naar artikelinhoud
NieuwsKinderopvang

Agentschap Opgroeien schorst vier andere vestigingen van kinderdagverblijf Mippie en Moppie

Illustratie kinderdagverblijf Mippie en MoppieBeeld Marc Baert

Het Agentschap Opgroeien schorst ook de vier andere vestigingen van kinderdagverblijf Mippie en Moppie bij hoogdringendheid, nadat vorige week Mippie en Moppie 2 in Keerbergen werd geschorst. Dat meldt het agentschap maandag.

“Er kunnen vanaf dinsdag geen kinderen meer worden opgevangen. De organisator heeft het recht bezwaar aan te tekenen tegen de beslissing, maar dat bezwaar werkt niet opschortend. De crèche blijft dus gesloten tot er een definitieve uitspraak volgt. De schorsing loopt voor de verschillende locaties in principe tot 23 januari 2023, tenzij een definitieve uitspraak sneller volgt”, zo luidt het.

De groep Mippie en Moppie telt vijf vestigingen, verspreid over Keerbergen, Zemst, Weerde en Hofstade. Kinderdagverblijf Mippie en Moppie 2 in Keerbergen werd vorige week maandag met onmiddellijke ingang gesloten, omdat een kindje er in zijn slaapzak met ducttape vastgebonden zou zijn aan zijn bedje.

Lees ook

Hoe kan het vertrouwen in de kinderopvang hersteld worden? ‘Je kind via camera’s volgen geeft net nog meer stress’

‘U bent echt de eerste die daar ooit klacht over heeft ingediend’: de leugens en cruciale blunders in dossier rond crèche in Oudenaarde