Bevelhebber Sergei Surovikin adviseerde de terugtrekking uit Cherson.
Volledig scherm
Bevelhebber Sergei Surovikin adviseerde de terugtrekking uit Cherson. © REUTERS/AP

Poetins ‘generaal Armageddon’ staat steeds meer onder druk, terwijl Russische troepen met ernstige tekorten kampen

Een van Poetins topgeneraals, Sergei Surovikin, staat onder immense druk nadat hij ervoor gepleit heeft om de troepen terug te trekken uit Cherson. Bovendien wordt het Russische leger “gehinderd door ernstige tekorten aan munitie en bekwaam personeel”.

22 reacties

  • hans voet

    1 jaar geleden
    Daar zeg je de enige realiteit Danny Callaert
  • Dirk Peeters

    1 jaar geleden
    Alles kapot schieten is gemakkelijk. Wanneer je echter de aggressor bent en de bevolking terugvecht, krijg je een ander verhaal.
  • Justin Zywchyn

    1 jaar geleden
    Leo foulon, de Oekraïners en wij winnen....daar wij in een democratie leven en een vrije meningsuiting hebben terwijl de Russen onder een dictator moeten leven.... Vrijheid heeft zijn prijs.
  • adri zuiderwijk

    1 jaar geleden
    De wereldwijde schade en die nog almaar oploopt is niet te overzien omdat Nato en EU wel een oogje in het zeil hielden toen een immense troepenmacht richting Oekraïne toog maar tegelijk een oogje dichtkneep. Volgens Timmermans zou het zo'n vaart niet lopen(bluf) en maakt nu heisa om een half procentje meer bij de klimaattop. De oorlog aldaar kan er wel eens een procentje opwarming bijdoen...
  • Viviane Vogels

    1 jaar geleden
    Kunnen we met dit politiek spel stoppen, want het draait toch om geld kapitaal, energie, macht, drugs .. schaduwregeringen ... instantoes die niets met regeringen te maken hebben mr burgers overal laten lijden door geldgier en macht. En kan daar meer eerlijke transparantie komen of moet Musk het bepalen?