Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB).
Volledig scherm
Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB). © REUTERS

Topeconoom ECB verwacht meer renteverhogingen in strijd tegen inflatie

De Europese Centrale Bank (ECB) zal volgend jaar waarschijnlijk doorgaan met het verhogen van de rente om de hoge inflatie aan te pakken. Dat zei ECB-hoofdeconoom Philip Lane in een interview met de financiële website ‘Market News’.

5 reacties

  • wesley netnem

    1 jaar geleden
    Kan ook wel eens negatief uitvallen ! Het is geen wonder middel rente verhogen ... Het probleem zit hem in de veel te lage Lonen voor werknemers en exuberante Super winsten waar slechts enkelen van profiteren ! Als de gewone mensen niets meer kunnen kopen buiten de levens noodzakelijke dingen ..ja dan stort de Economie in elkaar hoe hoog je de Rente ook maakt ! Die 10% Rijken gaan de Economie niet draaiend houden !
  • Serge Aernoudt

    1 jaar geleden
    De rente stijgt niet vlug genoeg. Het is een grote vergissing geweest om banken gratis geld ter beschikking te stellen. Vroeger, toen er hoge rentes waren wonnen de banken ook geld hoor en de rentes die de mensen kregen op 't einde van 't jaar werden besteed aan een beetje luxe. Maar ja, 't is weg hé.
  • Jo Peeters

    1 jaar geleden
    Dat mag, Lagarde heeft al genoeg intrest op spaargeld afgesnoept van de spaarders. Weg met haar en de hele EU.
  • Dany Herman

    1 jaar geleden
    Hoe gaat ons land de rente en vooral de torenhoge schuld terug betalen ?politici een idee
  • marc roolant

    1 jaar geleden
    Nu de rente op de spaarboekjes nog verhogen, ver weg van die 0,11% die al jaren de norm is. Hallo banken, slapen jullie?