Alle crèches van Mippie en Moppie gaan dicht. Rechts een mama die gisteren haar kinderen moest ophalen in Keerbergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Alle crèches van Mippie en Moppie gaan dicht. Rechts een mama die gisteren haar kinderen moest ophalen in Keerbergen. © Vertommen

RECONSTRUCTIE. Hoe een front van ouders en ex-medewerkers ervoor zorgde dat alle vijf Mippie en Moppie-crèches moesten sluiten

Het agentschap Opgroeien heeft met hoogdringendheid ook de vier andere vestigingen van kinderdagverblijf Mippie en Moppie gesloten. Dat deden ze nadat er de afgelopen dagen 19 bijkomende klachten kwamen van ouders en ex-medewerkers. Meer dan 50 ouders hadden zich verenigd in een groep in een poging de uitbaatster te stoppen. “We geven niet op tot ze gestraft wordt”, klinkt het.

17 reacties

  • Philip Bonte

    1 jaar geleden
    Zelfs Vlaanderen verzand (strand) in bureaucratie.Nog meer controle in kinderopvang,stuur daar met de regelmaat vd klok wijkagenten op af.Personeel moet er bijkomen op de werkvloer,niet achter de computer,of denken we dat die controleurs onaangekondigd terplaatse gaan?
  • Ludo Hermans

    1 jaar geleden
    Zie je wel, front vormen tegen onze regering. We moeten met z'n allen vandaag doorgaan!
  • Ben Lallemand

    1 jaar geleden
    @Luc Alen: de "verenigde ouders" zijn een groep van ouders die er al jaren wegzijn en nu klachten indienen voor zaken die vele jaren geleden al dan niet zouden gebeurd zijn. Vele van de huidige ouders hebben geen klachten en begrijpen dit niet. Dit moet 100% onderzocht worden, maar nu worden deze crèches vooral gesloten om de ombekwaamheid van kind & gezin te verdoezelen in deze mediastorm. Tot op heden is er geen enkele ouder van een kind dat er tot vorige week ging ondervraagd door K&G.
  • Robert Swillen

    1 jaar geleden
    Weer eens het bewijs dat de gemeenschap de oplossing brengt , Inplaats van de overheid. Nu nog in de ouderenorganisaties!
  • Luc Alen

    1 jaar geleden
    Alen Luc Als ik dit alles lees kan men beter een horrorfilm maken van deze crèche. Ouders hebben zich verenigd in een WhatsApp-groep en hebben nu allemaal verhalen over mishandelingen. Ga deze uitbaters zeker niet verdedigen maar weet uit ervaring dat mensen nogal geneigd zijn van alles te overdrijven bewust of onbewust, en blijkbaar is er veel bij van horen zeggen door ex werkneemster die ontslagen is. Wel ze zijn dicht nu kunnen ze zelf voor hun kindjes zorgen. Iedereen happy.