©  BELGA

Van “laat voetbal voetbal blijven” tot “boeltje inpakken en naar huis komen”: dit vinden jullie van de armbanddiscussie

Wie de regenboogarmband draagt op het WK in Qatar krijgt een gele kaart. Dat wil de Belgische voetbalbond niet riskeren, dus zal Eden Hazard woensdag zonder OneLove-band op het veld stappen. Een goede beslissing? Of moeten de Rode Duivels net nu een statement maken? Lees onderaan een greep uit de reacties op onze discussievraag. Zelf nog een antwoord inzenden, kan ook nog.

edb

LEES OOK. Hoe de voetbalbond in extremis de regenboogarmband moest schrappen: “Dit is inderdaad plat op de buik gaan”

“Pak die kaart”, schrijft radiopresentator Tom De Cock op Instagram. “Pak geel, pak rood, kom naar huis. Ik kom jullie toejuichen op de Grote Markt alsof jullie gewonnen hebben.” Op Radio 1 had Rémy Bonny van de vzw Forbidden Colours dinsdagochtend nog een ander idee. “Ik zou Kevin De Bruyne en Eden Hazard willen oproepen om elkaar een kus te geven voor het begin van de wedstrijd.”

Onze collega’s van Het Nieuwsblad zetten al de toon door een tattoo van een regenboog te laten plaatsen. Als de Rode Duivels niet zo ver willen gaan, kunnen ze ook opteren voor een plaktattoo, suggereren ze.

Moeten de Rode Duivels zich niet laten intimideren door de FIFA en toch het risico lopen op die gele kaart? Of welke manieren kunnen ze volgens jou bedenken om toch een statement te maken, zonder een sanctie van de wereldvoetbalbond te riskeren?

MEER OVER DE RODE DUIVELS