Opmerkelijk: terwijl FIFA Tomorrowland-shirt van de Rode Duivels verbiedt, verkoopt het de hoedjes wél in de officiële fanshop

Terwijl de FIFA het Tomorrowland-shirt dat de Rode Duivels zouden dragen tijdens de opwarming heeft verboden, is een hoedje met exact dezelfde print te koop in de officiële FIFA-shop in Doha. Kostprijs: 30 euro. Een vreemde vaststelling, maar er is een verklaring voor.

Michael Van Damme en Jürgen Geril

De FIFA verbood niet alleen regenboogarmbanden en de boodschap “LOVE” in het witte uitshirt van de Rode Duivels, maar ook het veelkleurige opwarmshirt dat de Rode Duivels op het WK zouden dragen. De FIFA heeft een probleem met de link met Tomorrowland. De shirts worden gezien als verdoken reclame voor het dancefestival.

©  BELGA

Maar onze reporters ter plekke stelden tot hun verbazing vast dat de hoedjes in exact dezelfde print wel worden verkocht in de officiële FIFA-shop. Kostprijs: 30 euro.

Er is een verklaring voor. Als de Rode Duivels het zouden dragen, wordt het gezien als sluikreclame, maar voor fans blijven de kledingstukken in de Tomorrowland-print wel beschikbaar. Ook het witte shirt met de “LOVE”-boodschap mag wel verkocht worden aan fans, zo laat producent Adidas weten.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer