De drugs zaten verborgen in een lading bananen. ©  rr

Ruim een ton cocaïne op weg naar Antwerpen onderschept

In verschillende havens in Zuid-Amerika zijn de afgelopen dagen grote partijen cocaïne bestemd voor de haven van Antwerpen onderschept. In totaal werd meer dan 1.300 kilogram coke tegengehouden.

Zaterdag werd in de Colombiaanse havenstad Santa Marta een container met bananen bestemd voor de haven van Antwerpen doorzocht door de politie. In de bananendozen werd volgens de antinarcoticabrigade van de Colombiaanse politie in totaal 665 kilogram cocaïne aangetroffen. De inbeslagname was volgens lokale media het gevolg van ‘burgersamenwerking’.

Ook in de haven van de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo werd maandag een partij drugs onderschept. De inbeslagname kaderde in een al langer lopend onderzoek naar cocaïnesmokkel vanuit Paraguay via Uruguay naar Europa. De speurders verkregen zo de info dat er een ‘besmette’ container op weg was. De koelcontainer met bevroren vlees werd naar de scanner gestuurd en bleek effectief cocaïne te bevatten. Douaniers troffen uiteindelijk 600 blokken coke, goed voor 653 kilo aan. In de container lagen ook gekloonde veiligheidszegels wat doet vermoeden dat de cocaïne voor de eindbestemming gerecupereerd moest worden waarna de uithalers de container terug zouden moeten verzegelen. "De container had als eindbestemming Sint-Petersburg in Rusland maar zou nog een tussenstop maken in Antwerpen”, aldus de Uruguayaanse douane.

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Drugs